ОДРЖАНО „ВЕЧЕ ПРИВРЕДНИКА“ – ГРАДОНАЧЕЛНИК УКАЗАО ДА СУ ПРИВРЕДНИЦИ ПОКАЗАЛИ ДА СУ СПРЕМНИ ДА УНАПРЕЂУЈУ СРЕДИНУ У КОЈОЈ ЖИВЕ

Унија послодаваца Србије – послодавци Зрењанина организовала је „Вече привредника“ , а догађају је присуствовао и градоначелник Симо Салапура.

Председник Управног одбора Уније послодаваца Србије послодавци Зрењанин Емил Шарвари рекао је да је овим скупом обновљена традиција занатских и предузетничких балова након 15 година и указао на важност предузетника и привредника за град, али и на добру сарадњу и подршку Града Зрењанина.

Вече привредника било је прилика да се ода признање оним послодавцима и предузетницима који су одржали дух занатства, традицију и породично наследство и чији бизнис, упркос бројним изазовима и кризама, опстаје деценијама.

Признања су уручена златари „Ормаи“, бурегџиници „Бели голуб“, цвећари „Даруши“, посластичарници „Спорт“, а признање за промоцију предузетништва добио је председник Општег удружења предузетника Зрењанина, Мирослав Ђурић.

Градоначелник Салапура казао је да је иза нас је тежак период који је претио да економска кретања стагнирају, а да се то није догодило доказ је и бројност привредника на овој свечаности која је уједно и прилика да потврде колико су важан део наше заједнице, да је привреда замајац развоја сваке средине и да су њихове идеје основ за будућност заједнице.
Указао је и да је, када год говоримо о привреди и предузетништву, основна идеја локалне самоуправе да се са развојем њихових предузећа смањује незапосленост.

– Град Зрењанин није имао повећање броја незапослених у протеклој години. Сваки четврти запослени у Зрењанину је неко коме сте ви дали радно место. Показали сте да сте спремни да унапређујете средину у којој живите, али и да помогнете да становништво остане и ради у Зрењанину. Верујем да ће оно у чему су учествовали државни органи везано за компанију Линглонг и вама бити од користи. Сарадња са таквом компанијом која је најавила скори почетак радова, за неке од ваших фирми ће донети повећање привредне активности. Да подсетим, очекивања су да ће Линглонг повећати стопу запослености у Зрењанину за 2 до 3 одсто, да ће обезбедити прилив у буџете од око 700 милиона динара. Ви врло добро знате колики је то укупан обим производње који обезбеђује таква издвајања – рекао је градоначелник Салапура и истакао да су захваљујући предузетничким иницијативама наше Индустријске зоне попуњене и да су неки од њих били привредници са визијом када су инвестирали и дугорочно видели профит.

– Локална самоуправа се пре свега нада да ће у овој и наредним годинама расти број предузетничких иницијатива. Уз помоћ програма самозапошљавања који спроводи Национална служба за запошљавање прошле године је своје послове почео 81 млади предузетник. И ове године ћемо из локалног буџета помагати женско предузетништво и та средства дајемо бесповратно за обртна средства или набавку машина и опреме. Желим да истакнем да смо отворени за сарадњу и идеје у области предузетништва везног за нове технологије, јер у тој области можемо бити лидери у Србији, пошто имамо квалитетне високообразовне институције које школују ИТ стручњаке – навео је он и пожелео привредницима да наставе да раде и зарађују јер је њихов успех неопходан за успех локалне средине и државе.

Извор: Град Зрењанин