ОДРЖАНО ЖРЕБАЊЕ ТАКМИЧАРСКИХ ПАРОВА ЗА 8. СОШОВ

Данас је одржано жребање такмичарских парова за 8. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине (СОШОВ), која ће бити одржана од 17. до 20. маја у Новом Саду.

У Градској кући у Новом Саду, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је уједно и председник Организационог одбора 8. СОШОВ-а, указао је на значај ове спортске манифестације, којом Покрајина жели да промовише вредности и улогу школског спорта.

„Развој школског спорта је наш приоритет у Стратегији развоја спорта. Данас смо имали жребање и ушли смо у последње две недеље пред почетак 8. СОШОВ-а, који је по броју учесника до сада, сигурно, највећи у историји и најзахтевнији за организацију. Овогодишњи СОШОВ окупиће преко 4.500 ученица и ученика основних и средњих школа из АП Војводине, који ће се по први пут такмичити у чак 14 различитих спортова“, подсетио је Батез. Поређења ради, како је рекао, на претходном СОШОВ-у у Сомбору 2014. учествовало је 1.700 ученика основних школа у 10 различитих грана спорта.

Он је навео да је СОШОВ 2018. године највеће спортско такмичење школа у Србији ове године, које не би било могуће извести без домаћина – Града Новог Сада, који има капацитет и инфраструктуру да прими и угости тако велики број учесника.

Батез је изнео и да ће у овогодишњи СОШОВ бити укључено близу 1200 наставника пратилаца, са свим координаторима и организаторима овог скупа, што је укупно око 6.000 учесника.

Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину рекао је да је изузетно задовољство што је Нови Сад домаћин 8. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине.
„ Добили смо прилику да угостимо 4,5 хиљада ученика и ученица и више од хиљаду професора. То је резултат онога што смо радили претходних година препознајући важност школског спорта као базе за будуће шампионе“.

На иницијативу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а у организацији Савеза за школски спорт, одржавање Спортске олимпијаде школске омладине Војводине обновљено је пре четири године, након прекида дугог две и по деценије.

У оквиру овогодишње манифестације, ученици основних и средњих школа из седам округа такмичиће се у атлетици, кошарци, стоном тенису, пливању, рукомету, фудбалу, баскету „3 на 3“, стрељаштву, каратеу, џудоу, спортској гимнастици, малим олимпијским играма, одбојци и ритмичкој гимнастици. Током трајања 8. СОШОВ-а биће организоване и стручне трибине, квизови, дружења са промотерима и забавни програм.

Директор 8. СОШОВ-а Бранко Вујовић је позвао све Новосађане да прате такмичења и присуствују свечаном отварању манифестације у четвртак, 17. маја, са почетком у 12.00 часова у Великој сали СПЕНС-а.