OGAR DOBIJA NOVI VODOVOD

U Novom Sadu je 30. aprila potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Pećinci o sufinansiranju prve faze izgradnje nove vodovodne mreže u Ogaru. Ugovorom je predviđeno da Pokrajinski sekretarijat za ovu namenu izdvoji 13,3 miliona dinara, dok će pećinačka lokalna samouprava iz budžeta izdvojiti 3,3 miliona dinara.

U ime pećinačke lokalne samouprave ugovor je potpisao pomoćnik predsednika opštine Dejan Živanović, koji je tom prilikom naglasio da je podrška Pokrajinske vlade u realizaciji ovog projekta izuzetno značajna, jer će zahvaljujući toj podršci Opština Pećinci iz budžeta morati da izdvoji samo 20 odsto od 16,6 miliona dinara, kolika je ukupna procenjena vrednost realizacije prve faze projekta.

U Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ kažu da je vodovodna mrežu u Ogaru građena devedesetih godina prošlog veka i da su plastične cevi dotrajale do te mere da je Ogar trenutno naselje sa najviše havarija na vodovodnoj mreži u pećinačkoj opštini.

Izvor: Opština Pećinci