ОГРЕВ И ПО 20.000 ДИНАРА ЗА 75 УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА У ВРБАСУ

Материјално угрожене избегличке и расељеничке породице у општини Врбас добиле су огрев за зиму и помоћ од по 20.000 динара. Огревно дрво обезбеђено је за 25, а новчана помоћ за 50 породица. Укупна вредност помоћи износи 1,5 милиона динара, саопштено је из општине Врбас.

„Подела огревног дрвета за 25 породица биће извршена током наредних неколико дана, а током децембра месеца смо поделили новчану помоћ за 50 породица. Средства је обезбедио Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, а општина Врбас је обезбедила неопходну логистику у прикупљању података и расподели помоћи“, рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа задужена за социјална питања и избегла и расељена лица.

Према њеним речима, у буџету општине Врбас за 2022. увећан је износ за социјалну и дечију заштиту и он ће сада износити 129 милиона динара.

„Унапредили смо и издвајања за породицу и децу. Врбас за бригу о породици и деци издваја највише новца до сада. Из буџета издвајамо средства за подстицање наталитета, за подршку и смештај ученика, регресирамо трошкове боравка деце у вртићима, финансирају се путни трошкови за децу са посебним потребама, субвенционишемо превоз ученика и студената, а обезбеђујемо средства за набавку школског прибора за децу без родитељског старања. То је само део мера које спроводимо, а планирамо да активности усмерене на бригу о продици и деци у будућности још више унапредимо“, истакла је Илић.

Извор: Општина Врбас