ОКК СРБОБРАН ИЗБОРИО 1. ВОЈВОЂАНСКУ ЛИГУ

Омладински кошаркашки клуб Србобран на бриљантан начин прескочио је још један ранг такмичења и наредне године успешан наставак своје спортске приче потражиће у 1. Војвођанској лиги. Супарници у овогодишњем рангу, 2. Међурегионалној лиги Север А, нису били довољно снажни ривали екипи из Србобрана, па је тако првенство после регуларног дела и play off-a, завршено са 22 победе и без иједног пораза, са просеком поена по утакмици већим од 100, чиме Србобранци улазе у историју. Наредне године чекају их нова искушења и противници у 1. Војвођанској лиги.

„Пресрећан сам. Велико хвала момцима на одличном резултату, ‘гинули’ смо девет месеци, рад се исплатио и ушли смо у виши ранг након победа у свим утакмицама. Једина смо екипа која има просек од 100 поена по утакмици у једној сезони. Хвала локалној самоуправи и председнику општине Радивоју Дебељачком која нам помажу од почетка. У нашој екипи, од 25 регистрованих играча, чак 22 су из Србобрана и тим је успех још већи. Хвала и стручном штабу, ово је заједнички успех клуба који постоји нешто више од три године и за то време смо успели да прођемо два ранга такмичења, од летње лиге и друге српске лиге, а од наредне године играмо у највише, војвођанском рангу, што је за наше мало место изузетан успех. План јесте опстанак, али ко зна моје тренерске амбиције, зна да ћу се увек потрудити да то буде и нешто више. Да ли ће бити довољно, видећемо. Задржали смо екипу од ове године, направили договор за наредну сезону, и уз једно појачање на позицији 5, мислим да ћемо играти озбиљну кошарку и у вишем рангу“, рекао је након прославе шампионске титуле Јован Андрић, тренер ОКК Србобран.

У последњем колу play off дела сезоне, ОКК Србобран савладао је екипу Беочина и након овог сусрета уследило је шампионско славље, уручења пехара и признања за најбоље. Јовици Андрићу, тренеру ОКК Србобран, припало је признање најбољег тренера лиге, а Јовану Антићу, играчу ОКК, признања најбољег играча и кошгетера првенства. Победнички пехар подигао је капитен Радован Бабић. Признања су уручили Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, и Александар Родић, комесар лиге.

„Сјајан успех за србобранску кошарку. Пре свега, желим да се захвалим и да честитам нашим момцима, који су заиста показали да су најбољи. Прошли су целу лиге без пораза и овим путем још једном желим да изразим велику захвалност што су пружили нашим Србобранцима да прате добру кошарку и да уживају у њиховим успесима. Надам се да ће наставити тим кораком и у наредној сезони и сезонама испред њих, јер сматрам да је пред ОКК Србобран светла будућност. Оно што је за локалну самоуправу веома важно је да настави да пружа подршку кошаркашком клубу и свим другим спортским клубовима, јер нам је заиста важно да спорт у нашој средини има значајну улогу и да се што више младих бави спортом, а посебно задовољство чини чињеница да у овом клубу већину чине момци из општине Србобран. То је још један разлог да подржимо њихов рад“, рекао је Дебељачки.

Извор: Општина Србобран