„ОКРЕНИ СЕ КОЛО МОЈЕ“ И КОЗАРА КУП У БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ

У Банатском Великом Селу одржан је први дечји фолклорни фестивал “Окрени се коло моје“, као и турнир “Козара Куп“. На свечаном отварању учествовало је око 300 малишана. Публика је могла да погледа дефиле учесника кроз централни парк, а потом и концерт у сали Дома културе. Фестивал је отворио Никола Лукач, градоначелник Кикинде заједно са Младеном Богданом, председником Градског парламента и Драганом Пецарским, чланом Градског већа за спорт и омладину.

“Ово је била врло лепа прилика да се деци током распуста омогући још један вид квалитетног дружења са великим бројем деце из многих места. Акценат је на дружењу и на развијању вештина, да деца буду на отвореном, у природи, и да се баве спортским активностима. На нама је да подржимо овакве пројекте и да поручимо свима да на нас увек могу да рачунају“, рекао је градоначелник.

“Врло је битно да деца са села учествују активно у спорту, да се друже што је на оваквим турнирима и најважније. Град Кикинда ће подржати увек, очекујемо да се можда и споје ове две манифестације која ће окупити велики број малишана“, додао је Пецарски.

Дечји фестивал окупио је велики број уечсника из Санада, Крајишника, Накова, Кикинде, Мокрина, Нових Козараца и других места:

“Није био класичан фестивал песме и игре, већ смо учесницима и свој деци омогућили да се играју испред Завичајне куће. Бавили су се малишани старим играма које чувамо од заборава, а потом су сви показали своје умеће на сцени“, објаснио је Предраг Сантрач, председник КУД “Марија Бурсаћ“.

Турнир је окупио око 150-оро деце рођене 2013. године и млађе. Наступили су новосадска “Војводина“, “Вукови“ из Кикинде, “Пролетер“ из Зрењанина и многи други клубови:

“Надам се да ће турнир постати традиционална спортска манифестација која ће окупљати велики број учесника. Имали смо десетак екипа, а наредне године биће масовније“, додао је Предраг Ољача, из Фудбалског клуба “Козара“.

Извор: Град Кикинда