ОКРУГЛИ СТО „ ПРИВРЕДНА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ- ПРИВРЕДНА КОМОРА АЛЕКСАНДРИЈЕ “

У Привредној комори Војводине одржан је округли сто „ Привредна комора Војводине – Привредна комора Александрије “.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да  посебно радује чињеница што је после посете делегације  Покрајинске владе у мају ове године када је и потписан споразум између наших комора , сада реализована и званична посета са представницима  заинтересованих компанија из Александрије Привредној комори ВОјводине . Приоритет са наше стране су примарна пољопривредна производња , прехрамбена индустрија , али и сектор услуга. Укупна спољнотрговинска размена АП Војводине и Египта за првих седам месеци износила је 9, 5 милиона евра.

Ахмед Ел Вакил, председник Привредне коморе Александрије истакао је  да је ово заправо наставак наше досадашње успешне сарадње . Добро је да су привредници из Александрије данас овде у Привредној комори Војводине како би током посете могли да успоставе сарадњу са привредницима.

Мохамед Тахер Елшериф, гувернер Александрије истакао је да је пред нама период за конкретну реализацију споразума који смо потписали. Хвала Привредној комори Војводине и Александрије што су иницирале споразум који ће покренути привреднике са обе стране да сарађују.

Амр Алгувејли, амбасадор Арапске Републике Египат у Републици Србији истакако је да Египат представља посебну спону која везује Србију са Африком. Овом сарадњом се отварају врата за сарадњу Србије не само са Египтом већ и са целим Арапским светом.

После одржаног окроглог стола привредници из Александрије и АП Војводине разговарали су на Б2Б састанцима о конкретним  могућностима сарадње.