ОЛИМПИСКИ ЧАС

Јуче је у Центру Миленијум, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије, уз подршку Града Вршца одржан „Олимпијски час“ у склопу реализације пројекта „Европска недеља спорта“.

Олимпијски час је конципиран кроз низ образовних интерактивних радионица и чине га пет станица, које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом. Ученици Основних школа града Вршца имали су прилику да стекну знања о историји Олимпијских игара, Олимпијским симболима и спортовима као и о знаменитим спортистима, учесницима Олимпијских игара, а присутнима се обратила и чланоца Олимпијског тима Србије, пливачица Ања Цревар.

Посебан део програма посвећен је промоцији мобилне апликације „TreningGO“ која има за циљ да мотивише кориснике да буду активни, редовно вежбају и живе здравим начином живота .

Град Вршац ће наставити да подржва овакве пројекте Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије, јер можда се управо баш међу овом децом, крије неки нови Олимпијски такмичар који ће представљати свој град и своју земљу, а свакако нам је најважније да се сва наша деца баве било којим спортом и на тај начин одрастају у једном здравом окружењу“ изјавио је члан Градског већа задужен за спорт и омладину Марко Рашић.

Олимпијским часом у граду Вршцу, завршена је и „Европска недеља спорта која се протеклих дана спроводила у градовима широм наше земље“.

Извор: Град Вршац