ОМЛАДИНЦИ ИЗ НОВОГ САДА И ДОРТМУНДА У ПОСЕТИ ГРАДСКОЈ КУЋИ

С циљем промовисања волонтеризма, омладинског активизма и размене мишљења о важности активног учешћа младих у животу локалне заједнице, Екуменска хуманитарна организација, заједно са партнерима из Дортмунда, организује омладинску размену на тему „Активизам и волонтеризам младих“. Овогодишња размена реализује се од 7. до 15. јула, у Новом Саду и седамнаеста је у низу сусрета младих из побратимских градова Новог Сада и Дортмунда.

Организаторе и учеснике размене, примио је данас помоћник градоначелника Александар Петровић и том приликом упознао их са начином функционисања Града Новог Сада у различитим областима, као и са активностима у оквиру међународне сарадње између побратимских градова.

– Веома ми је драго што се сарадња између Новог Сада и Дортмунда већ 42 године успешно реализује, у различитим областима и што континуирано обухвата нове генерације младих. Десетогодишњим планом сарадње који смо у Дортмунду потписали пре две године, отворили смо нове могућности повезивања и омогућили да наша сарадња буде још плодоноснија – изјавио је Александар Петровић.

У оквиру деветодневног боравка у Новом Саду за учеснике размене организоване су образовне радионице о значају волонтирања и активизма, као и посете институцијама и организацијама цивилног друштва које подржавају ове вредности. Овај програм биће настављен и наредне године у Дортмунду, где ће млади из Новог Сада имати прилику да истраже и допринесу активностима својих вршњака у Немачкој.

Нови Сад, 11. јул 2024. године

Извор: Град Нови Сад