ОМЛАДИНСКА ПРЕДСТАВА ИЗ СТАРЕ ПАЗОВЕ ПРВОПЛАСИРАНА НА 13. ВОЈВОЂАНСКОМ ОМЛАДИНСКОМ ФЕСТИВАЛУ У КУЛИ

  1. Војвођански омладински фестивал ,,Игор Станић“, који се изводи у форми маратона, одржан је протеклог викенда у Културном центру у Кули. Публика је имала прилику да погледа три представе, а по одлуци селектора, Владимира Нађ Аћима, најбоља представа на овогодишњем фестивалу је ,,Лари Томпсон“ (Трагедија једне младости), у режији Софије Милошевић и у извођењу глумаца Малог школског позорја, из Гимназије и техничке школе Стара Пазова.

Диплому за друго место на Фестивалу добила је представа ,,Ожиљак“, ауторке Нине Хорват, у режији Маје Радоњић, коју су извели глумци Српског културног центра ,,Стеван Сремац“ из Сенте. Диплому за треће место добили су глумци Новосадског аматерског позоришта, за представу ,,Ово је крај“ у режији Бошка Петрова.

Када је реч о наградама за уметничка остварења, диплому за најбољу режију добила је Маја Радоњић за режију представе ,,Ожиљак“, диплому за функционалну сценографију, сценску опрему и дизајн музике и светла добио је Бојан Андрић за представу ,,Ово је крај“, диплому за костим добио је колектив представе ,,Лари Томпсон“, диплому за оригиналну музику, избор музике и звучне ефекте Себастијан Губик за улогу у представи ,,Ожиљак“, а диплома за сценски говор припала је Ансамблу представе ,,Лари Томпсон“.

Награде за најбоља глумачка остварења добили су: Софија Веселиновић за улогу Мије у представи ,,Ожиљак“, Лука Грандић за улогу Детлефа у представи ,,Ово је крај“ и Ана Вујановић за улогу у представи ,,Лари Томпсон“.

Равноправне похвале за глумачка остварења добили су: Милица Ђурђевић и Дамјан Дорончић за улоге у представи ,,Лари Томпсон“, Нађа Зорић за улогу у представи ,,Ожиљак“ и Мила Лекић за улогу у представи ,,Ово је крај“.

Извор: Општина Кула