OMOLJICA: „PORODIČNI DANI” TRAJU JOŠ DVA DANA

Bliže se kraju ovogodišnji omoljački „Porodični dani”, koji su počeli 10. avgusta, a završiće se 19. avgusta na dan seoske slave  Preobraženje gospodnje, navodi 013info.

Uz interesantne dečje programe, poput nastupa čuvenog Peđolina u ponedeljak, bilo je i mnogo zanimljivih takmičenja, pa je u utorak održan turnir u fudbalu za mlađe kategorije, a zlatne medalje su „pokupili” mališani iz pančevačkog kluba „Fortuna”, „srebro” je pripalo starčevačkom „Borcu”, „bronza” – domaćoj „Mladosti”, a najnepopularnije četvrto mesto zauezeli su Dolovci.

Proteklih dana organizovano je takmičenje u odbojci na pesku, a svaka ekipa je morala da među pet igrača ima jednu devojku. Pobedila je omoljačka ekipa „Stručnjaci”, drugo je bilo „Malo pivo” iz Bavaništa, a treći „Baksuzi”, takođe iz Omoljice. U gađanju glinenih golubova ekipno su prva tri mesta zauzeli Brestovac, Starčevo i Jabuka, a pojedinačno – Štrban, Vasiljević i Pavković.

Do kraja manifestacije treba da se danas održi turnir u košarci za mlađe kategorije, kao i koncert pevača narodne muzike Slavka Banjca, od 20.30 na platou u centru sela, a u četvrtak, 19. avgusta su od 17 sati konjičke trke na hipodromu.

Izvor: 013info