ОПШТА БОЛНИЦА У КИКИНДИ ДОБИЛА НОВИ ЦТ АПАРАТ

У Општој болници у Kикинди почео је са радом нови ЦТ апарат. Због честих кварова старог апарата у кикиндској болници стварале су се листе чекања, али и додатни трошкови.

Због тога је Покрајинска влада издвојила 27 милиона динара за куповину новог најсавременијег ЦТ апарата, који ће бити намењен за дијагностичке процедуре за све грађане Севернобанатског округа.

Приликом посете Општој болници у Kикинди, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић подсетио је да је Покрајинска влада, до сада, за куповину медицинске опреме и практично за скоро комплетну обнову дијагностичког одељења и набавку савремених уређаја за рад у операционим салама за кикиндску Болницу обезбедила преко 90 милиона динара, чиме су значајно унапређени дијагностика и лечење пацијената у овој болници.

Истовремено, у завршној фази је израда пројектно-техничке документације за комплетну реконструкцију Опште болнице у Kикинди, јер је Kанцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, планом за 2019. годину, предвидела обнову и ове болнице.