ОПШТИНА АЛИБУНАР ПОТПИСАЛА УГОВОРЕ О ФИНАНСИРАЊУ СПОРТСКИХ КЛУБОВА И УДРУЖЕЊА

Одлуком о  буџету општине Алибунар за 2018. годину, планирана су и распоређена средства у износу од 17.300.000,00 динара, као подршка пројектима и програмима из области спорта који су од интереса за становнике општине Алибунар. Одлуком је и ове године омогућено потписивање уговора о финансирању и суфинансирању спортских пројеката са представницима 28 клубова и удружења са територије наше општине.

Одлуку о додели средстава, на предлог Комисије за доделу средстава из буџета и након спроведеног конкурса, донело је Општинско веће, а  уговоре је потписао председник општине Алибунар, Предраг Белић.

„Руководство општине Алибунар наставља да помаже клубове са наше територије. Бављење спортом представља здрав вид живота и уједно је најбољи начин да се деца склоне са улице.“  обратио се господин Белић и позвао све представнике спорта да се активније укључе у рад и развијање спорта на територији општине Алибунар, уз осврт на потребу за већом пажњом на женски спорт, млађе категорије, али и велики број талената које је наша општина дала српском спорту. „Желим да вас замолим да правдате додељена средства у складу са законском регулативом, јер нећемо дозволити да се понове неправилности из претходног периода. У поређењу са другим општинама, средства која су опредељена од стране општине су и више него значајна и обавеза свих нас је да радимо на побољшању спортске инфраструктуре и развоју здравих навика код наше деце“.

Појединачни уговори који су додељени омогућавају спортским организацијама да располажу опредељеним средствима са циљем реализације програма рада у наредном периоду. Поред представника спортских клубова и удружења, додели уговора су присуствовали и представници локалне самоуправе и секретар Спортског савеза општине Алибунар. 

Извор: Општина Алибунар