ОПШТИНА БЕОЧИН ПОНУДИЛА САНАЦИЈУ КРОВОВА СТАНОВА ПОГОЂЕНИХ ПОЖАРОМ У КОЛОНИЈАМА Отворен и наменски рачун за помоћ угроженима

Данас је у Општини Беочин одржан састанак са грађанима чији су домови погођени пожаром који је прошлог четвртка избио у беочинском насељу Колоније.

Са грађанима је разговарала председница општине Беочин Биљана Јанковић која им је предочила могућности учешћа локалне самоуправе у помоћи приликом санације домова који су оштећени пожаром.

„Према првом увиђају инспекцијских и надлежних служби, санација и изградња крова је приоритет на свих девет станова који су оштећени. У жељи да дамо свој допринос и подршку, Општина Беочин ће у потпуности сносити трошкове извођачких радова на изградњи кровова уз учешће партнера који ће донирати грађевинске материјале и остало. Верујемо да ће изградња кровова у што краћем року бити добар предуслов за даљу реконструкцију како би људи могли да се врате у своје станове.“, истакла је председница Јанковић.

За остале послове реконструкције домова изгорелих у пожару у Колонијама, Општина је отворила наменски рачун и сви људи добре воље и компаније које желе да се укључе и дају допринос, своје донације могу уплатити на

рачун број 840-744151843-84

позив на број одобрења по моделу 97* 50-210

сврха уплате: помоћ за санирање последица пожара у Беочину 2023. године – насеље Колоније

шифра плаћања: 153 – за готовинске уплате; 253 – за безготовинске уплате

Такође, позивамо и фирме које су у могућности да донирају материјале да нам се прикључе како би могли да помогнемо и у даљој реконструкцији станова захваћених пожаром у Колонијама.

У протеклим данима, Општина Беочин омогућила је смештај свима којима је био неопходан у конгресном центру на Андревљу а у сарадњи са Црвеним крстом у Беочину покренута је и акција прикупљања ствари и гардеробе за породице погођене пожаром која и даље траје. Грађани своје прилоге могу остављати у просторијама Црвеног крста у Беочину (Светосавска бр. 2) радним данима од 8 до 15 часова.

Подсетимо, у беочинском насељу Колоније прошлог четвртка у преподневним сатима избио је пожар који је захватио девет станова. Брзом реакцијом ватрогасних јединица пожар је локализован и угашен и сачувани су људски животи. Без дома су остали суграђани међу којима има старијих људи и деце.

Верујемо да је у овом тренутку подршка локалне самоуправе и шире заједнице од изузетног значаја како би се овим људима у кратком року помогло.

Захваљујемо се свима на спремности да помогну.

Извор: Општина Беочин