ОПШТИНА БЕОЧИН ЗА ПОДРШКУ ПРОГРАМИМА ЦРВЕНОГ КРСТА ИЗДВОЈИЛА 1.2 МИЛИОНА ДИНАРА

Општина Беочин је за подршку раду Црвеном крсту у 2024. години увећала средства за 50 одсто и определила из свог буџета 1.2 милиона динара.

„Традиционално добру сарадњу са Црвеним крстом настављамо и у овој години а у жељи да још више подржимо рад ове организације и њихове програме учинимо грађанима доступнијим, средства су повећана са 800 хиљада на 1.2 милиона динара.“, рекла је председница општине Беочин Биљана Јанковић која је данас поводом обележавања 148 година од оснивања Црвеног крста у Србији посетила Црвени крст у Беочину.

Јанковић се том приликом састала са секретаром Црвеног крста Драганом Бранковићем са којим је разговарала о наставку сарадње и програмима који су у плану за ову годину.

„Наш Црвени крст активно спроводи око 30 акција и друштвених кампања на годишњем нивоу а бројне од њих реализују се управо у сарадњи са Општином Беочин као нашим поузданим партнером. Повећање буџетских средстава је први пут у овако значајном износу и веома смо захвални на подршци.“, рекао је секретар Црвеног крста Беочин Драган Бранковић и додао да ће средства између осталог, бити намењена и набавци опреме за волонтере као и програмима који додатно афирмишу акције добровољног давалаштва крви у Беочину.

Са жељом да обрадује највредније волонтере нашег Црвеног крста, Спортски центар Беочин је данас припремио и поклон картице за бесплатно годишње коришћење теретане.

фото: Исмет Адемовски

Извор: Општина Беочин