ОПШТИНА ДОДЕЛИЛА ДЕСЕТОМЕСЕЧНЕ СТИПЕНДИЈЕ МЛАДИМ РУМСКИМ СПОРТИСТИМА

ОПШТИНА ДОДЕЛИЛА ДЕСЕТОМЕСЕЧНЕ СТИПЕНДИЈЕ МЛАДИМ РУМСКИМ СПОРТИСТИМА

Председник Општине Рума Слађан Манчић уручио је данас спортске стипендије најбољим младим спортистима из наше општине.

Десетомесечне стипендије у износу од 8.400 динара данас су добили:

Јована Гњатовић (атлетика), Соња Бјелић (дизање тегова), Тијана Живковић (дизање тегова), Стефан Зубовић (џудо), Невена Новаковић (гимнастика), Петар Илић (атлетика), Миона Бошковић (триатлон), Владимир Ушљебрка (џудо) и Душан Вранеш (атлетика).

Председник Манчић је истакао да је за локалну самоуправу велико задовољство што може да помогне овој младој деци која се баве спортом, а уједно и да им честита и ода признање, јер су се доказали и показали у својим клубовима као деца која су најталентованија.

„Желимо да покажемо младим румским спортистима да подржавамо све што они раде, а за посебну похвалу је то што су они пре свега добра деца, одлични ђаци. Ја се надам и верујем да ће већина или бар неки од њих постати врхунски спортисти и на тај начин допринети како својој афирмацији, тако и промоцији нашег града у будућности“, изјавио је Манчић и подсетио да ће Општина Рума за Видовдан уручити награде вуковцима и ђацима који су добили награде на републичким такмичењима, а да је пре тога додељено и 100 студентских стипендија.

„Трудимо се да подржимо вредну и успешну децу, да им на неки начин олакшамо живот, учење и бављење спортом, и њима и њиховим породицама. То је нешто што је на крају крајева дуг Општине према млађој популацији, а верујемо да смо симболичним наградама многе ђаке и мотивисали да уложе више труда и постигну веће успехе“, нагласио је председник Манчић.

Додели уговора о стипендијама присуствовао је члан Општинског већа задужен за спорт Александар Бундало који је, као бивши професионални спортиста, оценио да ће стипендије деци добро доћи, јер спорт тражи улагање, како у исхрану тако и у опрему.

Стефан Зубовић, из Џудо клуба Словен Рума, до стипендије је дошао захваљујући прегршту награда на државним првенствима.

„Освојио сам друго место на државном првенству за кадете, у категорији до 73кг, а борио сам се са две године старијим ривалима. Ово је први пут да сам остварио право на стипендију и то ми је велики подстрек за даљи рад и тренирање. Од своје пете године, дакле већ десет година, тренирам џудо, одличан сам ђак, када нешто волите лако је ускладити обавезе“, тврди Стефан кога у октобру и новембру очекују еврокупови у Словенији и Мађарској.

Јована Гњатовић из Атлетског клуба „Рума“ је у 2018. години освојила бројне медаље, углавном најсјаније, у троскоку, штафети 4×200 метара, а наступала је и за репрезентацију Србије.

„Пресрећна сам због стипендије. За квалитетан наступ су увек потребне добре спринтерице, атлетска опрема, витамини, тако да већ имам план како да ћу користити стипендију“, истакла је млада атлетичарка.

Општина Рума ће вероватно доделити још две стипендије спортистима из екипних спортова, али ће о томе коначну одлуку донети Општинско веће.

Извор: Општина Рума

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: