ОПШТИНА ИСПЛАТИЛА 126 НОВЧАНИХ НАКНАДА ЗА БЕБЕ

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је јуче породици Бајловић из Сремских Михаљеваца једнократну новчану накнаду за новорођенче, у износу од 40.000 динара. Он је том приликом изјавио да Општина Пећинци редовно исплаћује накнаде за бебе и да је током ове године исплаћено 126 једнократних новчаних накнада.

„Закључно са овом поделом исплатили смо по 40.000 динара свим породицама које су новорођенче пријавиле до 9. децембра. Општина Пећинци спроводи и друге мере подршке породици, а од наредне године уводимо и нову меру. Већ дужи низ година финансирамо боравак у вртићу за треће и четврто дете у породици, као и за једно дете у породицама са близанцима, а од наредне године локална самоуправа ће финансирати за сву децу са територије пећиначке општине 30 одсто трошкова боравка у вртићу. И ова нова мера је усмерена на то да родитељима, онолико колико смо у могућности, смањимо трошкове и олакшамо одгајање детета“ – изјавио је Ђокић.

Тромесечна Теона је друго дете Дејане и Стефана Бајловић. Старија ћерка Настја има две године, а како нам је рекла двадесетдеветогодишња Дејана, у плану је и проширење породице у будућности.

„Супруг и ја заиста волимо децу и договорили смо се да ћемо имати најмање троје деце, а можда и више. Обоје смо запослени, али свака помоћ добро дође и драго нам је што је Општина укључена у све ово, а драго нам је и што нас је председник данас посетио. Око деце нам помажу и Стефанови родитељи са којима заједно живимо и за сада све иде лагано и с љубављу, а то је најбитније“ – рекла нам је Дејана.

У овој подели 40.000 динара ће стићи на кућне адресе 35 породица, које су новорођенче пријавиле у периоду од 1. септембра до 9. децембра ове године.

Извор: Општина Пећинци