ОПШТИНА ИЗДВОЈИЛА 120 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗГРАДЊУ ЗГРАДЕ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Проблем разуђености Општинске управе, након више деценија, би коначно могао да буде решен. У Нацрту Одлуке о буџету Општине Рума за 2019. годину планирана су средства у износу од 120 милиона динара за изградњу нове зграде Општинске управе, у којој би на једном месту биле обједињене све општинске службе и поједина јавна предузећа и установе. То значи да би убудуће грађани Општине Рума на једном месту могли да имају приступ свим општинским службама, а не као до сада да иду од зграде до зграде.

Нова зграда би се изградила у дворишту постојеће зграде Општинске управе, у Главној улици 107. Локација нове зграде је тик уз  зграду Друштвених делатности. Површина нове зграде ће бити око 4.600 квадратних метара, са старом зградом, општинским службама, јавним предузећима, али и републичким органима, биће доступно око 6.500 квадратних метара.

Председник Општине Рума Слађан Манчић оцењује да је тај пројекат један од најзначајнијих пројеката у наредној години, али и да је у Одлуку о буџету уврштено много капиталних пројеката.

„Да будем искрен ја бих био задовољан када би више од 50% тих пројеката реализовали. Међутим, познавајући и град, али и себе, сигуран сам да можемо више. На то нас обавезује и све оно што смо до сада урадили, јер све оно што смо обећавали и планирали у буџету ми смо и испунили. Највећи капитални пројекат у новом буџету је изградња нове зграде Општинске управе. Вредност пројекта је 223 милиона динара. Ми смо у буџету издвојили 120 милиона динара, док остатак средстава желимо да обезбедимо са виших нивоа власти, или да кроз јавни интерес уђемо у неку размену некретнина, која би укључила просторе које тренутно користе поједина јавна предузећа и установе. Јединствена зграда Општинске управе ће омогућити и ефикаснији рад општинских служби, али ће и грађанима олакшати приступ општинским службама“, сматра председник Манчић.

На Већу је било речи и о изградњи новог вртића у Руми, одржавању путне инфраструктуре и уређењу централног градског језгра и унапређењу система даљинског грејања у Руми.

Извор: Општина Рума