ОПШТИНА КУЛА И КОМПАНИЈА АТИС ПОТПИСАЛЕ МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ

Општина Кула потписала је данас Меморандум о разумевању са компанијом Attis Industries са седиштем у Сједињеним Америчким Државама. Инвеститор је реномирана компанија која послује у области производње алтернативних горива, а у Кули је заинтересован за изградњу и отварање новог производног погона. Меморандум су потписали Дамјан Миљанић, председник општине Кула и Ванеса Бегето, заступница компаније Атис. Потписивању Меморандума су присуствовали и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине и Јеленковић Жељко, представник компаније Атис.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић је рекао да је заинтересованост компаније која је постојала од раније остварена данашњим потписивањем Меморандума. О значају целе инвестиције за нашу Општине и за целу државу не треба посебно говорити. У цео посао је било укључено Министарство пољопривреде, локална самоуправа и Развојна агенција Војводине као партнерска организација које ће и убудуће бити значајна за реализацију свих инвестиција, рекао је Миљанић.

Ванеса Бегето, заступница компаније Атис је рекла да су разматрали неколико локација у Европи и нашли економски развијену земљу, која одговара инвестицији коју планирају да уложе. Нашли су веома пријатне људе који су се понудили да им помогну, тако да мисле да је то добра стратешка одлука. Она је додала је план да запосле око 160 људи који ће бити у самом процесу и који ће сортирати сиров материјал, а да се планови за почетак градње могу очекивати у наредних шест месеци, након чега ће им требати 18 месеци да изграде све што је потребно, рекла је Бегето.

Такође, план компаније је да инвестира између 60 и 80 милиона евра у периоду од 24 месеца од момента добијања свих неопходних дозвола, а да просечна зарада у фабрици износи око 1500 евра. Битно је истаћи да је технологија 100 процената еколошки прихватљива и без  негативних утицаја на животну средину.

Извор: Општина Кула