ОПШТИНА КУЛА МУЗИЧКИМ СПЕКТАКЛОМ ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН

Дан општине Кула обележава се 16. новембра, у знак сећања на дан ослобођења у Првом светском рату.

Централна прослава и музички спектакл приређени су синоћ пред пуном салом Културног центра Кула. Присутни гости уживали су у концерту Војвођанске филхармоније под диригентом Микице Јевтића, као и гласовима солиста Мирне Радуловић и Љубомира Поповића, који су изводили домаћу и страну филмску музику.

У оквиру програма приказан је и петнаестоминутни филм о активностима Општине у протекле две године, после чега се присутнима обратио председник општине Кула Дамјан Миљанић, који се захвалио свима који су својим присуством увеличали обележавање овог значајног датума за општину Кула, као и онима који су упутили честитке, али због обавеза нису били у могућности да присуствују свечаности. Председник се осврнуо и на велики губитак који је погодио локалну самоуправу почетком године.

-Ова година почела је великим губитком. Губитком нашег пријатеља и сарадника, Бобана Дамјановића, човека велике енергије и велике љубави, али и поред тога успели смо да остваримо већину наших циљева. Циљева које смо зацртали и у којима се огледа наша политика и политика председника Александра Вучића, а то је повећање стандарда сваког грађанина, да дођемо до сваког грађанина и да сваки грађанин осети добробит и добит ове политике. То смо остварили отварањем нових радних места, смањењем незапослености и на тај начин повећањем тржишта рада, које је проузроковало повећање плата, рекао је председник Миљанић и додао да у индустријској зони у Кули није остала ниједна слободна парцела.

-У овој години и током следеће године кренуће изградња већине фабрика, тј. инвестиција које су започете ове године, а у исто време смо улагали у индустријску зону у сваком насељеном месту како бисмо је спремили и прошири и за наредне године, рекао је председник Миљанић.

Потом је уследила додела Годишњих награда општине Кула у 2021. години – Повеље у знак јавног и друштвеног признања за хуманитарни рад на територији општине Кула и кратак филм о добитницима. Овогодишњи добитници Повеље су: Михајло Пашо, секретар Месне заједнице Руски Крстур и Хуманитарно удружење „1000 за 1000“, кога заступа председник Удружења Милинко Џувер.

У наставку свечаности гости су уживали у већ поменутом концерту. Од 2015. године Дан општине Кула обележава се 16. новембра, у знак сећања на дан ослобођења у Првом светском рату.

Фотографијa: Томи Тамаш

Извор: Општина Кула