ОПШТИНА КУПИЛА ДВА АУТОМОБИЛА РУМСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Општина Рума је донирала данас два нова путничка возила румском Дому здравља. Реч је аутомобилима Опел Астра и Опел Корса, који ће бити поверени Управи Дома здравља „Рума“ и теренској служби ове установе примарне здравствене заштите. Председник Општине Рума Слађан Манчић напоменуо је да су целокупна средства за куповину аутомобила обезбеђена у општинском буџету и да је улагање локалне самоуправе у обнову возног парка румског Дома здравља континуирано.

„Локална самоуправа наставља да улаже средства у наш Дом здравља, покушава да им помогнемо да своје услуге, пре свега пружање превентивне здравствене заштите, ова установа подигне на виши ниво. За ова два аутомобила смо издвојили три милиона динара и сигуран сам да ће они допринети бољем и квалитенијем пружању услуга, али и да ће запосленима олакшати теренски рад. Дом здравља је расходовао осам аутомобила где је просек старости био преко 15 година. Ми смо у претходном периоду, у неколико наврата, донирали исто толико возила, што санитета, што комбија за превоз пацијената на дијализу, што путничких аутомобила“, рекао је Манчић. 

Он је напоменуо да је општина прошле године, поред куповине новог санитета, уложила средства и у реновирање сеоских амбуланти, те да су у плану и ове године нова улагања у објекте, што све указује на одговоран однос према Дому здравља и према грађанима.

Директорка Дома здравља „Рума“ др Јелена Стојанац Мрачевић се захвалила Општини Рума да вредној донацији и додала да су нова возила увек преко потребна.

„Наши аутомобили у редовном раду пређу преко 200.000 километара и обаве 30.000 посета годишње. Ако узмемо и традиционалне превентивне здравствене акције које организујемо у свим селима наше општине, нова возила су више него добро дошла“, изјавила је директорица др Јелена Стојанац Мрачевић.

Извор: Општина Рума