ОПШТИНА НАГРАДИЛА ВИЦЕШАМПИОНЕ СВЕТА

Председник Општине Пећинци Синиша Ђокић примио је јуче Зорана Кирића и Милицу Грубор, младе такмичаре шимановачког клуба „Топ форма“, који су на недавно одржаном Светском првенству за млађе узрасте у дечјем фитнесу освојили сребрне медаље.

Он је том приликом Зорану и Милици уручио на поклон тренерке и мајице и захвалио им се на оствареном успеху на који, како је рекао, сви можемо да будемо поносни.

„Општина Пећинци и Спортски савез „Развој спортова“ су од самог оснивања Савеза као кључни циљ поставили улагање у школски, омладински и аматерски спорт. Значи, улажемо пре свега у младе. Резултати тог вишегодишњег улагања постају све видљивији. Ови мали такмичари су освојили велике награде на Светском првенству и то је доказ да се улагање исплатило. Успели смо децу са улице да склонимо на спортске терене и она све више постају прави такмичари и прави људи“ – истакао је Ђокић.

Пријему су присуствовали и секретар Спортског савеза Милан Ђокић и Маја Радосављевић, тренерка клуба „Топ форма“ и председница Комисије за млађе узрасте Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик, која је истакла да Топ форма постоји пет година и да је за тих пет година успела да достигне такав ниво да је ове године имала шест државних првака, самим тим и шест репрезентативаца, два првака Балкана и два вицешампиона света.

„Ово је историјски успех за Србију, јер од када се одржава Светско првенство у дечјем фитнесу, од 2002. године, ово су прве медаље за Србију, али ово је историјски успех и за општину Пећинци, јер су обе медаље освојили такмичари из нашег клуба и наше општине. Општина Пећинци има великог учешћа у овом успеху, јер је наш клуб подржавала од самог оснивања“ – изјавила је Радосављевић.

Такмичарима предстоје припреме на Златибору за јесењу сезону, након чега их очекује првенство Војводине и првенство Србије, а у новембру ће наступити на европском првенству у Чехословачкој.

Извор: Општина Пећинци