ОПШТИНА ПЕЋИНЦИ НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ ЂАКЕ И СТУДЕНТЕ СА КИМ

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић боравио је протеклог викенда у дводневној посети општини Лепосавић на Косову и Метохији, заједно са представницима још девет градова и општина из Војводине и централне Србије.

Ово је друга посета председника Ђокића Косову и Метохији у задњих пар месеци, а по његовим речима поред подршке нашем народу у српским општинама, увек је посебан осећај помоћи младим људима и деци, јер су они нешто највредније што наш народ има.

“Они су најмлађи чувари нашег националног идентитета на Косову и Метохији. И управо зато је изузетно важно да, поред подршке коју пружају председник Републике Александар Вучић и Влада Републике Србије, подршку пруже и локалне самоуправе из централне Србије и Војводине, јер свако од нас може спрам својих могућности не само помоћи, него и усрећити децу и младе, пред којима су бројни изазови. Зато ће Општина Пећинци наставити да помаже ђаке и студенте, како би им олакшала стицање знања и улепшала одрастање” – нагласио је председник Ђокић, и додао да су током прошле посете награђени најуспешнији студенти са лап топ рачунарима, а током ове посете награђена су деца без једног или оба родитеља и деца из вишедетних породица слабијег материјалног стања.

У име пећиначке локалне самоуправе председник Ђокић је том приликом, у Основној школи “Вук Караџић” у Сочаници, уручио 4 лап топ рачунара Михајлу Милановићу из Лепосавића, Војину Радосављевићу из Сочанице, Василију Милосављевићу из Лепосавића и Николини Рашковић из Лепосавића. Поред рачунара, Општина Пећинци је овај пут наградила и једног студента и једног ученика са школским стипендијама. Стипендију у трајању од 2 године, добио је Војкан Миленковић из Каменице, студент опште медицине, док је стипендију за школску 2021/2022. годину добила Мирјана Радовановић из Каменице, ученица основне школе из Каменице.

Представнике локалних самоуправа и градова дочекали су председник Општине Лепосавић Зоран Тодић са сарадницима и представник села Каменица и члан црквеног одбора Миодраг Радовановић. Председник Општине Лепосавић Зоран Тодић се том приликом захвалио пријатељима из централне Србије и Војводине на вредним поклонима, посети и уверењу да нису сами и да је читава Србија уз њих.

Извор: Општина Пећинци