OPŠTINA PEĆINCI PREDSTAVLJENA U CIRIHU

Delegacija opštine Pećinci, na čelu sa predsednikom opštine mr Željkom Trbovićem, posetila je 1. i 2. juna Švajcarsku, gde je na Samitu poslovne dijaspore u Cirihu predstavila investicione potencijale naše opštine. Na Samitu je učestvovalo više firmi iz Švajcarske, nekoliko gradova i opština iz Republike Srpske, kao i predstavnici Privredne komore Srbije, Ambasade Republike Srbije iz Berna i Generalnog konzulata iz Ciriha.

Prvi čovek pećinačke opštine razgovarao je sa generalnim konzulom Republike Srbije u Švajcarskoj Zoranom Jeremićem o mogućnostima za realizaciju novih investicija iz zemlje domaćina poslovnog samita, kao i o podršci koju bi predstavnici našeg diplomatsko-konzularnog predstavništva u Cirihu mogli da pruže u prezentaciji investicionih potencijala opštine Pećinci potencijalnim investitorima iz Švajcarske.

„Generalnom konzulu uručili smo promo materijal opštine Pećinci, investicioni katalog, flajere i DVD prezentaciju, a gospodin Jeremić je u razgovoru naglasio da je spreman da pruži podršku opštini Pećinci i promoviše je u narednim susretima sa švajcarskim privrednicima, kao i sa našim ljudima koji dugo godina žive i rade u Švajcarskoj. Uz asistenciju predstavnika Privredne komore Srbije, koja je takođe kao institucija koja promoviše prednosti ulaganja u srpsku privredu bila zastupljena na Samitu poslovne dijaspore, obavili smo razgovor sa potencijalnim investitorom koji je najavio dolazak naredne nedelje u opštinu Pećinci na sastanak sa opštinskim rukovodstvom, kako bismo detaljnije razgovarali o mogućnostima za uspostavljanje poslovne saradnje. U našoj opštini već posluje jedna švajcarska kompanija – reč je o kompaniji SIKA, a ja se nadam da će učešće na proteklom poslovnom samitu biti pozitivan impuls za realizaciju novih investicija iz jedne od najrazvijenijih ekonomija Evrope i sveta“ – rekao nam je Trbović.

Tokom boravka u Švajcarskoj, predsednik Trbović je u ime opštine Pećinci primio priznanje Udruženja srpskih privrednika Švajcarske za učešće na Samitu poslovne dijaspore i jasno izraženu želju da se opština Pećinci prvi put na ovakav način predstavi na švajcarskom tržištu.

Izvor : Opština Pećinci