OPŠTINA PEĆINCI STIPENDIRA 42 STUDENTA

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović uručio je juče ugovore o stipendiranju studentima iz pećinačke opštine, koji su to pravo ostvarili na osnovu raspisanog konkursa za školsku 2018/2019. godinu.

Obraćajući se studentima, predsednik Trbović ih je pozvao da se po završetku školovanja vrate u opštinu Pećinci gde, kako je rekao, zahvaljujući brojnim kompanijama i preduzećima imaju dobre uslove da pronađu zaposlenje i da zasnuju porodicu.

„Vaš posao je da učite, a posao vaših roditelja i Opštine Pećinci je da vam obezbede što bolje uslove za to. Ove školske godine pećinačka lokalna samouprava stipendira 27 studenata koji su to pravo ostvarili po osnovu proseka ocena i 15 studenata slabijeg materijalnog stanja. Trudimo se da mlade iškolujemo i da ih zadržimo ovde, jer oni su budućnost naše opštine. Nadam se da ćete se po završetku školovanja vratiti u našu opštinu i tu pronaći posao i zasnovati porodicu, a neko od vas će jednoga dana i voditi ovu opštinu‟ – rekao je Trbović.

Studenti su bili jednoglasni u oceni da im podrška koju dobijaju od lokalne samouprave mnogo znači.

„Sredstva koja dodeljuje opština su od izuzetnog značaja, ne samo kao finansijska podrška, već još više kao podstrek za neko dalje zalaganje u budućim vremenima‟ – kaže Vladimir Petković iz Subotišta, student treće godine Ekonomskog fakulteta u Subotici.

„Ova stipendija, koju sam dobijala i prethodnih godina mi je i podsticaj i podrška kao dodatni izvor prihoda, jer mi obaveze još uvek ne dozvoljavaju da se zaposlim‟ – rekla nam je Kristina Milivojević iz Ašanje, koja studira jezik, književnost i kulturu na master studijama na Filološkom fakultetu.

„Prvi put sam korisnik opštinske stipendije i drago mi je zbog toga, a većina novca koji dobijem će otići na kupovinu ulaznica za Kolarac‟ – izjavila je studentkinja druge godine Muzičke akademije na smeru dirigovanje Bojana Radivojević iz Brestača.

Izvor: Opština Pećinci