ОПШТИНА ПЕЋИНЦИ ВЕЋ ГОДИНАМА МЕЂУ НАЈРЕВНОСНИЈИМА

Данас је у Пећинцима предата нова количина прикупљених чепова од пластичне амбалаже у оквиру акције “Чеп за хендикеп”, коју већ годинама реализује пећиначка локална самоуправа уз подршку бројних предузећа, јавних предузећа и установа, и бројних других организација са територије општине Пећинци.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар Црвеног крста Пећинци који већ годинама логистички подржава ову акцију, овај пут је предато 180 кг чепова.

“Данашње преузимање је изненадно заказано па нисмо имали времена да организујемо преузимање са територије целе наше општине, па је предато само 180 кг колико се тренутно већ налазило у нашим просторијама у Пећинцима. Иначе обично се предаје око 400 до 500 кг чепова” – рекла је Коњевић, и додала да су овај пут веће количине успели да предају Предшколска установа “Влада Обрадовић Камени” и Основна школа “Слободан Бајић Паја” из Пећинаца, али да ће све остале количине бити прикупљене и предате у наредној испоруци.

Како нам је рекао Зоран Мартинов председник Удружења “Чеп за хендикеп” од продаје прикупљених чепова обезбеђују се средства за куповину ортопедских помагала за параплегичаре.

“Сваки пут се обрадујемо када долазимо код вас, јер знамо да ћете испоручити велику количину и да ћемо код вас напунити комби” – изјавио је Мартинов.

Извор: Општина Пећинци