ОПШТИНА ПОДЕЛИЛА ПАКЕТЕ ДЕЗИНФЕКЦИОНИХ СРЕДСТАВА И ЗАШТИТНЕ ОПРЕМЕ ШКОЛАМА – БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ОСНОВЦЕ У ШКОЛЕ СТИЖУ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ

Општина Рума је данас свим школама на територији наше општине поделила пакете антибактеријског гела, дезинфекционих средстава и заштитне опреме.

Школе на својим позицијама имају одређена финансијска средства за хемијска, дезинфекциона средства и заштитну опрему, на располагању је и помоћ ресорног Министарства, рекао је приликом примопредаје председник Општине Рума Слађан Манчић. Међутим, каже Манчић, Општина Рума је током ове епидемије помагала све грађане, дељена су дезинфекциона средства и заштитна опрема по улицама, објектима, по локалима, кафићима, ресторанима итд. и зато ће локална самоуправа сада да помогне и све школе. Овим гестом солидарности, напоменуо је Манчић, ми тежимо да у што већој мери предупредимо неке нежељене ефекте који вероватно могу да се десе, а наш је циљ да се не десе и да предстојећа школска година буде безбрижна.

„Јуче смо на Штабу донели одлуку и обезбедили антибактеријски гел који смо поделили свим школама и матичним и подручним одељењима, а уз њега иде и пулт који ће да стоји на приступачном месту. Делимо по 12 литара тог гела који сви могу да користе да дезинфикују руке. Поделили смо 5.000 заштитних маски и 5.000 заштитних рукавица и поделили 300 литара етил алкохола који када се раствори даје много више средства за дезинфекцију клупа и столова и свега онога што спремачице по школама одржавају. На тај начин желимо да помогнемо у спречавању ширења ове епидемије с обзиром да почиње школска година“, изјавио је  Манчић.

Председник Општине Рума је известио директоре школа, обративши се путем медија и родитељима, да је локална самоуправа привела крају набавку уџбеника које ће бесплатно добити сви ученици основних школа и да ће испорука књига по школама кренути средином наредне седмице. 

Председница Актива директора Жаклина Неговановић се у име школа захвалила Општини Рума на донацији вредној око 380.000 динара. Она је напоменула да ће све школе организовати наставу у складу са препорукама и упутствима Министарства просвете, те да се ситуација прати помно и да је већ за наредну седмицу планирано одржавање седнице Актива директора румских основних и средњих школа.

Све информације о организовању наставе биће благовремено објављене на сајтовима школа пре 1. септембра, тј. почетка школске године.

Општина Рума је данас поделила директорима школа и представницима локалних и регионалних медија и тубе са антибактеријским гелом, које ће у току дана бити подељене и запосленим у Општинској управи и јавним установама.

Извор: Општина Рума