OPŠTINA POVEĆALA NAGRADE ĐACIMA GENERACIJE I VUKOVCIMA

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović uručio je danas novčane nagrade vukovcima i đacima generacije sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine i Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“. Nagrađivanje đaka generacije i vukovaca je mera kojom Opština Pećinci tradicionalno nagrađuje vredan i marljiv rad, a od ove godine nagrade su i uvećane za 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Nagrađeno je ukupno 18 nosioca Vukove diplome sa po 15 hiljada i 5 učenika generacije sa po 30 hiljada dinara, a u razgovoru sa dobitnicima nagrada predsednik Trbović je pozvao učenike da nastave sa uspešnim školovanjem jer u pećinačkoj opštini svakako mogu pronaći zaposlenje vredno njihovog znanja.

“Zaista naša opština ima sreće da danas nagrađuje ovako veliki broj uspešnih učenika. Međutim, nisu to jedine pogodnosti kojima se trudimo da našoj deci i njihovim roditeljima omogućimo što kvalitetnije školovanje i postizanje što boljih rezultata – od subvencionisanog prevoza, preko besplatnog letovanja, kao i besplatnog ulaza na pećinačke bazene, do škole plivanja i mnogih drugih nagrada. Želimo da naša deca jednog dana svoje snove ostvare u našoj opštini, u svom mestu, te pored školovanja u Tehničkoj školi u Pećincima, u prilici smo da im ponudimo i zaposlenje u brojnim kompanijama u Šimanovcima. Ponosni na ovu decu, na njihov marljiv trud i rad zahvaljujući kojima su postigli ovako veliki uspeh, a ja sam posebno ponosan što sam danas bio u prilici da razgovaram sa njima i uručim im nagrade” – rekao je prvi čovek pećinačke opštine.

Učenike je danas pozdravila i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Snežana Gagić, koja im je poželela uspešan nastavak školovanja, a kako su obećali nagrađeni učenici, potrudiće se svakako da ostvare što bolje rezultate.

Luka Čubrilo iz Popinaca je đak generacije i kaže da iza postignutog uspeha svakako stoji veliki trud i rad svih osam godina, kao i da je nagrada svakako dobra motivacija i podsticaj za dalje. Sa Lukom se slaže i Đurđina Marjan iz Kupinova koja je zaslužila nagradu kao vukovac.

Đak generacije Srednje Tehničke škole iz Pećinaca Aleksandra Simić iz Pećinaca, koja je završila smer ekonomski tehničar, rekla nam je da je dosta radila protekle četiri godine, uz veliku podršku razrednog starešine i ostalih profesora, kao i da se trud na kraju isplatio

Sa decom su danas bili i ponosni roditelji, čija je podrška deci svakako jedna od najvažnijih tokom čitavog školovanja i odrastanja.

“Zaista sam ponosna. Ovo je rezultat velikog rada, odricanja kako deteta tako i nas roditelja. Trudimo se da mu budemo velika podrška svakako. Zahvaljujemo se Opštini i školi, a ovaj rezultat je velika zasluga svih nas zajedno” – rekla nam je Jelica Bogičević iz Brestača.

Izvor: Opština Pećinci