ОПШТИНА РУМА ДОНАЦИЈУ КОМПАНИЈЕ „СИГМА“ ПРOСЛЕЂУЈЕ РУМСКИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА И ГРАЂАНИМА

Данас се у Руми спроводи нова акција поделе дезинфекционих средстава и заштитне опреме румским предузетницима. Без обзира што је укинуто ванредно стање, на снази су превентивне мере републичког Кризног штаба, па се активности румске локалне самоуправе у борби против корона вируса настављају.

Добра сарадња Општине Рума и привредног сектора и овогa пута је потврђена на делу, јер је компанија „Сигма“ из Куле донирала Општини Рума 2.000 литара дезинфекционог средства за руке. Општина Рума је одлучила да донацију компаније „Сигма“ подели суграђанима, привредним субјектима, тј. ресторанима, кафићима, фризерским салонима, маркетима, продавницама гардеробе и сличним радњама, а поред дезинфекционог средства локална самоуправа дели и визире, заштитне маске и рукавице.

„Живот се полако враћа у нормалу, кафићи су широм Србије отворени прошле седмице, али наш фокус је на свим услужним делатностима, па ће тако наши волонтери обићи цео град. Акција креће  наравно од центра, где највише локала и има, али наравно неће бити запостављена ни периферија“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, захваливши се компанији „Сигма“ на вредној донацији.

„Ми смо овакве активности сами спроводили у јеку пандемије, међутим, овом акцијом ми желимо да поручимо да је и даље опрез потребан. Желимо сви да што пре дође дан када ће се стање потпуно вратити у нормалу, али до тада сви морамо поштовати препоруке, како не би на крају покварили све оно што је добро у Руми рађено“, рекао је Манчић и нагласио да је у оквиру мера подршке румским предузетницима до сада њих преко 180 добило новчану помоћ, те да већ две седмице у Руми нема новозаражених корона вирусом.

„До данашњег дана смо исплатили преко 180 румских предузетника, кроз меру подршке свима онима који су локалном одлуком затворени током ванредног стања. Исплаћено је око 12.200.000 динара из буџета за ту намену. Морам да изразим задовољство што нема новозаражених у румској општини. Већ две седмице су сви тестови негативни, по евиденцији наше COVID-19 амбуланте имали смо укупно 9 заражених, по евиденцији Републике 13, но, важно је да су сви излечени“, напоменуо је председник Општине Рума и поручио да се акције дезинфекције настављају и у наредном периоду.

Извор: Општина Рума