ОПШТИНА РУМА ПАКЕТИЋИМА ОБРАДОВАЛА КОРИСНИКЕ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА

У песми, игри и весељу прошла је и овогодишња додела новогодишњих пакетића у Дневном боравку за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју у Руми. По традицији Општина Рума сваке године прво пакетићима обрадује кориснике Дневног центра, а деца се пригодном приредбом на симболичан начин захвале.

И овог пута је било тако, а рецитацијама, песмама и плесом деца су још једном показала да Дневни центар није само место које им пружа разоноду, већ објекат у коме се са њима стручно ради, а све у циљу психо-физичког развоја.

„Ми већ по традицији пред новогодишње празнике практикујемо да прве пакетиће које делимо деци на територији наше општине донесемо у наш Дневни центар и наравно да се уверимо да ли је њихов боравак овде на нивоу на коме ми инсистирамо. Сва деца у нашој општини су нам иста, сва заслужују исту пажњу, негу. Радује ме да корисници уживају у Дневном боравку, да време проводи корисно, да су деца овде срећна и на крају крајева да су задовољни и сами родитељи. У име Општине Рума сам свима у Дневном боравку пожелео све најбоље у 2019. години и да предстојеће празнике проведу и овде и у својим кућама у здрављу, лепом расположењу и весељу“, рекао је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

Услуге Дневног боравка за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју у Руми, који је саставни део Центра за социјални рад, користи 35-оро деце, тинејџера и одраслих особа, а рад финансира локална самоуправа.

Извор: Општина Рума