ОПШТИНА СРБОБРАН РАЗУМЕ ШТА ЗНАЧИ СОЛИДАРНОСТ

У оквиру Дечије недеље која се ове године спроводи под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа!“, председник општине Србобран Радивој Дебељачки, заједно са сарадницима, обишао је децу у вртићима „Снежана“ и „Пчелица“. Уз жеље да им сваки дан у години прође уз осмехе на лицу, да својом срећом донесу срећу и задовољство и својим породицама и друштву у целини, Дебељачки је малишанима у име локалне самоуправе поделио слаткише, а за узврат добио десетине дечијих осмеха и уверио се шта све деца успешно уче од својих васпитача у Предшколској установи „Радост“. Није изостала ни садња једне јелке у дворишту вртића, у знак новог пријатељства, и обећање да ће за Нову годину на истом месту бити организовано њено заједничко кићење.

Тумачећи овогодишњи слоган Дечије недеље – „Подељена срећа, два пута је већа!“, иначе стих из песме „Добар друг“ Јована Јовановића Змаја, председник општине је изразио уверење да је средина у којој живе Србобранци, Туријци и Надаљчани, „врло солидарна, а то показују многи примери хуманости“. 

„Мислим да имамо изражену свест о томе да треба да будемо солидарни и овај слоган је подсетник на начин на који људи треба да размишљају, да нисмо сами на свету и да без заједничке среће не може ни човек бити срећан сам. Веома је важно да и деца у најмлађем узрасту разумеју ову поруку, да их научимо да тако одрастају и тако живе. Уз солидарност, Србобран је познат и по мултикултуралности и ми смо заиста поносни што у нашој средини живе људи различитих вероисповест и различите националне припадности, и све одлично функционише. Солидарност је присутна, негујемо мултикултуралност и заједнички делимо оно што имамо“, рекао је Дебељачки.

Према његовим речима, најважнија улога коју треба да имају сви доносиоци одлука у локалној средини је и стварање услова да млади остају у Србобрану и у њему остваре све оно што им се нуди на другим местима. 

„Веома је важно да размишљамо о будућности, о развоју наше општине, али не само у инфраструктурном смислу, него да размишљамо и о томе где ће ова деца сутра да раде, како ће остварити своје циљеве, да ли их могу остварити у Србобрану. Борићемо се да фокус буде на питању како да задржимо младе, јер они су будућност наше заједнице, без тога нема ни будућности Србобрана“, рекао је Дебељачки.

Заједно са председником општине Србобран, малишане у вртићима „Снежана“ и „Пчелица“ посетили су и Милица Зарић, заменица председника општине, Јовица Андрић, члан Општинског већа, и Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран.

Извор: Општина Србобран