ОПШТИНА СУФИНАНСИРА ПРОГРАМЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА ЗА 30 КЛУБОВАОПШТИНА СУФИНАНСИРА ПРОГРАМЕ У ОБЛАСТИ СПОРТА ЗА 30 КЛУБОВА

Првих дана 2023. године Спортски савез општине Апатин је расписао конкурс за суфинансирање програма у области спорта за текућу годину. Укупан износ средстава за ту намену је 17.500.000 динара, а распоређена су на неколико делатности самих клубова са територије наше општинеу.

За делатност организација у области спорта која су од посебног значаја за општину Апатин је предвиђено 5 милиона динара, за учешће спортских организација са територије наше општине у домаћим и европским  такмичењима олимпијски спорт је резервисан износ од 10 милиона динара, док је 2,2 милиона динара опредељено за неолимпијски спорт. Износ од 300 хиљада динара прдвиђен је за подстицање и стварање услова за унапређење спортске рекреације, односно бављење спортом посебно деце, омладине, жена и особа са инвалидитетом, рекао је секретар спортског свеза општине Апатин Радомир Радујко.

Представници 30 спортских клубова са територије наше општине данас су у великој сали СО Апатин потписивали уговоре којим су се обавезали Спортском савезу општине Апатин да ће добијена средства наменски утрошити за реализацију пројекта који су поднели на основу расписаног конкурса.

Присутне представнике поздравио је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић истакавши значајно увећана средства која су опредељена за спорт ове године у односу на претходне.

Преко 50 процената досадашњих средстава је увећан, односно износ средстава које спотски савез расписује, тако да се надам негде у будућности плодоносним резултатима од свега овога, а у шта заиста верујемо сви, поручио је Ђукић.

Извор: Општина Апатин