ОПШТИНА ЖАБАЉ ЗАПОЧЕЛА РЕНОВИРАЊЕ СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ЖАБАЉ ЗА ОДРЖИВА СТАМБЕНА РЕШЕЊА И АКТИВНО УКЉУЧИВАЊЕ”

Почетком маја започела је адаптација купљених стамбених јединица у оквиру пројекта „Жабаљ за одржива стамбена решења и активно укључивање”. Основни циљ пројекта, који спроводи Општина Жабаљ у сарадњи са Центром за производњу знања и вештина и Канцеларијом за инклузију Рома АП Војводине, је побољшање животних услова за најосетљивије породице постављајући темеље за инклузивнију и просперитетнију заједницу.

У оквиру пројекта, планирано је реновирање 10 стамбених јединица у Жабљу и Чуругу како би се обезбедили бољи услови живота за 10 ромских породица из насеља      „Бороњ”. Овај пројекат ће значајно унапредити квалитет њиховог живота  и допринети њиховом активнијем укључивању  у локалну заједницу.

Захваљујући финансијској подршци Европске уније Општина Жабаљ остварује значајне кораке у области социјалног становања и јачања локалних капацитета за социјалну инклузију.

Ова иницијатива наглашава важност социјалне одговорности локалне самоуправе и ангажмана на побољшању квалитета живота грађана. Заједничко залагање            Општине, организација и подршка Европске уније представљају кључне факторе у постизању циљева овог пројекта.

Пројекат се спроводи у оквиру Програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”, који финасира Европска унија, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији.

Извор: Општина Жабаљ