ОПШТИНИ ПЕЋИНЦИ 3,5 МИЛИОНА ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ У ОГАРУ

У Новом Саду је 21. маја потписан уговор између Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине и Општине Пећинци о суфинансирању израде пројектно-техничке документације за изградњу канализационе мреже у Огару.

Уговором је предвиђено да Покрајински секретаријат за ову намену издвоји 3,5 милиона динара, док ће пећиначка локална самоуправа из буџета издвојити преко 3,6 милиона динара. У име Општине Пећинци уговор је потписала Верица Бастајић Север помоћница председника Општине Синише Ђокића који каже да је у питању изузетно значајна инвестиција у комуналну инфраструктуру.

“Пећиначка локална самоуправа припрема пет капиталних инвестиција у канализационе мреже, а једна од њих је изградња канализационе мреже у Огару. Припремамо пројектно-техничку документацију за изградњу канализационих мрежа у Попинцима, Прхову и Брестачу, као и за проширење пречистача отпадних вода у Пећинцима како би се створио довољан капацитет за прикључење нових канализационих мрежа” – истакао је Ђокић, и додао да пећиначка локална самоуправа припрема квалитетне пројекте како би искористила што више средстава намењених за изградњу водоводних и канализационих мрежа, као и да је Општина за израду пројектно-техничке документације за ових пет инвестиција издвојила 25 милиона динара из сопствених средстава.

Представницима 12 локалних самоуправа, уговоре за финансирање и суфинансирање израде пројектно-техничке документације за пројекте у области управљања комуналним отпадним водама вредне 50 милиона динара, у петак је уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је том приликом рекао да је реч о пројектима из области заштите животне средине и одрживог развоја – за изградњу система за третман комуналних отпадних вода, за пречистаче комуналних отпадних вода и потребну инфраструктуру, пројекте канализационе мреже и пратеће опреме.

„Ово је веома важна област. Планирамо да у току ове и наредне године повучемо и додатна финансијска средства у износу од 1,2 милијарде динара када је реч о другим аспектима заштите животне средине, најпре у успостављању стандарда више енергетске ефикасности и замени постројења на чврста горива у јавним објектима на територији Војводине“ – изјавио је председник Мировић.

Извор: Општина Пећинци