ОПШТИНИ ПЕЋИНЦИ ДОДЕЉЕНО БЛИЗУ 10 МИЛИОНА ЗА ОПРЕМАЊЕ ВРТИЋА У ОБРЕЖУ

Међу представницима 68 локалних самоуправа, којима је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић јуче уручила уговоре о суфинансирању локалних пронаталитетних мера и пројеката вредне 400 милиона динара, био је и председник општине Пећинци Синиша Ђокић.

Општини Пећинци додељена су средства у износу од непуних 10 милиона динара за опремање објекта Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” у Обрежу.

“Поред недавно започете доградње објекта у Пећинцима, ускоро треба да започне и комплетна реконструкција и доградња објекта у Обрежу. Средства која смо добили на овом конкурсу биће искоришћена управо за опремање вртића у Обрежу, а сам пројекат опремања реконструисаног и дограђеног објекта вредан је преко 16 милиона динара. С обзиром да је у питању суфинансирање, Општина Пећинци ће из буџета за ову намену издвојити преко 6 милиона динара. Када ове две инвестиције у Пећинцима и Обрежу буду завршене, више нећемо имати листе чекања нигде на територији наше општине, а сви родитељи који то желе ће моћи да упишу дете у вртић” – рекао је председник Ђокић и додао да је за сву децу са територије пећиначке општине вртић бесплатан.

Како је приликом обраћања рекла министарка Кисић, циљ Министарства за бригу о породици и демографију јесте да до 2027. године подржи све градове и општине, у циљу јачања локалне пронаталитетне политике.

„Локалне самоуправе су најбољи и најзначајнији партнер Министарства, па смо и ове године издвојили готово половину нашег буџета, да заједно спроводимо пронаталитетне мере. У питању је читав спектар различитих активности које ћемо заједно реализовати и јако сам срећна што ћемо ове године још више радити и градити за наше породице и децу“ – рекла је Кисић.

Проф. др Кисић је подсетила да је прошле године Министарство суфинансирало пронаталитетне пројекте и мере у 52 локалне самоуправе, а да је резултат тог заједничког рада 19 изграђених дечијих игралишта, 15 реконструисаних вртића и седам школских одељења, бесплатни школски уџбеници за многе локалне самуправе и превоз до школе, опремљена гинеколошка одељења и одељења за потпомогнуту оплодњу, организоване школе родитељства.

Извор: Општина Пећинци