ОПШТИНСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР СПРЕМИО ПРОГРАМ ЗА ФЕБРУАР И МАРТ

Шта публика општинског Културног центра може да очекује у периоду који је пред нама, сазнајемо од директорице установе Данијеле Обрадовић.

Након године у којој је Културни центар радио редуковано због већ знане ситуације коју је узроковао вирус Ковид 19, током фебруара смо припремили програме и на овај начин коначно започели сезону програма на којима наша публика може да присуствује, каже Данијела Обрадовић

Што се тиче ликовног програма на основу расписаног конкурса за групне и самосталне изложбе за излагачку 2021.годину Уметнички савет галерије Меандер изабрао је 8 изложби. Након изложбе ученичких радова поводом школске славе Свети Сава, у петак, 5.фебруара отворена је изложба слика Невене Мишковић, уметнице из Новог Сада. Њене радове публика ће моћи погледати до 18.фебрара. За 19.фебруар заказан је термин за графике уметнице Кристине Божовић из Ужица чиме је заокружен месец фебруар што се тиче ликовне уметности.

За март смо припремили три изложбе. Једна од њих је традиционална изложба којом обележавамо Нато годишњицу. Осим ове изложбе имаћемо прилику да погледамо једну мултумедијалну изложбу и изложбу слика којом ће бити представљени великани српског глумишта што је и назив ове изложбе, каже директорица Културног центра Апатин.

Што се тиче дечијег програма у фебруару, након аудиције за манифестацију под називом „Ритам Европе“, а за коју смо техничка подршка одиграће се представа за децу „Дрвце је друг“ Едукативног театра из Суботице. Представа је заказана за суботу, 20.фебруар. Такође, планиран је и биоскопски програм за крај фебруара. За 13.март заказана је представа за децу „Виле и вилењаци“ која је реализована у сарадњи са Секретаријатом за културу града Београда.

У преговорима смо и да почетком марта месеца закажемо диван концерт класичне музике којим се обележава 250 година од рођења Бетовена. Овај концерт је требао да се одржи крајем прошле године, али смо били принуђени да га одложимо, открива нам Обрадовићева, те додаје да осим наведених програма чији датуми су заказани, постоје и преговори да се наведени месеци обогате са још програмских активности које би  публици причиниле задовољство да их посете.

Искрено се надамо да ће се целокупна ситуација у потпуности смирити на радост свих нас, те да ће Културни центар наставити свој рад пуним капацитетом, поручује директорица ове установе.

Извор: Општина Апатин