OPŠTINSKO PRVENSTVO U KOŠARCI U ŽITIŠTU

Dvorana osnovne škole Sveti Sava u Žitištu, bila je poprište ljutih košarkaških bojeva devojčica i dečaka iz osnovnih škola na teritoriji opštine Žitište, koji su se takmičili na Opštinskom prvenstvu koje je održano u organizaciji Sportskog saveza, a pod pokroviteljstvom Opštine Žitište.

Takmičenje je svečano otvorio i pozdravio sve prisutne član opštinskog veća zadužen za sport Milenko Milaković, koji je posebno naglasio podršku lokalne samouprave Sportskom savezu, sportskim organizacijama, a posebno školskom i rekreativnom sportu.

Na takmičenju je učestvovalo osam ekipa, četiri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji i to osnovna škola Nikola Tesla iz Banatskog Karađorđeva, Đura Jakšić iz Banatskog Dvora, Aleksa Šantić iz Ravnog Topolovca i domaćin osnovna škola Sveti Sava iz Žitišta. Ove četiri škole imale su ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Najuspešnija ekipa u ženskoj konkurenciji bila je ekipa osnovne škole Nikola Tesla iz Banatskog Karađorđeva, drugoplasirane su bile devojčice iz Ravnog Topolovca dok su treće mesto osvojile male košarkašice iz Žitišta. Kod dečaka prvi su bili učenici osnovne škole Sveti Sava iz Žitišta, drugo mesto osvojila je škola iz Banatskog Dvora, a treći su bili košarkaši iz Banatskog Karađorđeva.

Sportski savez Opštine Žitište za ovo takmičenje obezbedio je medalje i diplome, kao i užinu, osvežavajuće napitke, zdravstvenu zaštitu i profesionalne sudije Okružnog košarkaškog saveza. Sve utakmice sudili su Pavle Novaković i Momir Vojnov….

Izvor: žitišteonline / sportinfo