ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА “ШТА ЗНАШ У САОБРАЋАЈУ” ОДРЖАНО У ЕЧКИ, НАЈУСПЕШНИЈИМА НАГРАДЕ И ПЛАСМАН У НАРЕДНИ ЦИКЛУС ТАКМИЧЕЊА

Основна школа “Др Александар Сабовљев” у Ечки била је у петак, 8. априла, домаћин Општинског такмичења основаца “Шта знаш о саобраћају”, на ком су ученици старијих разреда демонстрирали вештине у практичном делу вожње бицикла на полигону и знање којим располажу у теоретском делу, полагањем тестова из области безбедности саобраћаја. Такмичари су били подељени у две групе, по узрасту (Б – млађа група, Ц – старија група).

На такмичењу су учествовали одабрани представници четири основне школе са територије града Зрењанина, “Др Александар Сабовљев“ из Ечке, “Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, “Доситеј Обрадовић“ из Фаркаждина и “Младост“ из Томашевца.

 Победници такмичења у групи Б су Иван Ненадов, Павле Анђић и Индиа Миланков.

 Победници такмичења у групи Ц су Хелена Вијатов, Марко Лукић и Алекса Романов.

 На окружном такмичењу које ће бити организовано у мају Зрењанин ће представљати у групи Б Иван Ненадов, Павле Анђић, Индиа Миланков и Јована Аћимов, а у групи Ц Марко Лукић, Алекса Романов, Хелена Вијатов и Александра Дамјанов. Победници окружног такмичења представљаће Средњебанатски округ на државном такмичењу у Београду.

Ово традиционално такмичење које организују Ауто-мото савез Србије и Друштво наставника техничког образовања Србије, подржао је и Град Зрењанин – Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града, који је доделио победницима бицикле и пригодне поклоне у виду светлећих наруквица за све учеснике такмичења. 

 У организацију и подршку такмичења укључили су се и Аутомото-технички центар д.о.о., Зрењанин, Аутошкола АБЦ Зрењанин, МУП Републике Србије – Полицијска управа Зрењанин и Месна заједница “Ечка”. Да такмичење прође у најбољем реду, потрудило се и наставно особље Основне школе “Др.Александар Сабовљев“ из Ечке, које је имало улогу домаћина овогодишњег такмичења.

Извор: Град Зрењанин