ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГЕ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ НЕМАЧКЕ АПАТИНЦУ БОРИСУ МАШИЋУ

Председник удружења Немаца „Адам Беренц“ из Апатина, Борис Машић одликован је Орденом за заслуге Савезне републике Немачке. Наш суграђанин је указом председника Немачке, Франк-Валтера Штајнмајера добио Орден за заслуге Савезне републике Немачке, за борбу за културну баштину Немаца у Србији.

Ово високо признање Машићу је уручено синоћ, на свечаној церемонији која је била одржана у резиденцији амбасадора Немачке у Београду. На церемонији су уз Машића били чланови његове породице, као и председница наше општине Дубравка Кораћ.

Борис Машић својим радом не само да чини велика дала чувајући наслеђе подунавских Немаца, већ и на веома леп начин промовише нашу општину на чему смо му заиста захвални, рекла је овом приликом Дубравка Кораћ.

Председница наше општине је на пријему у резиденцији немачке амбасаде разговарала и са амбасадорком те земље Анке Конрад, коју је позвала да буде гост нашој општини те се и лично упозна са културном баштином Немаца који су живели на овим просторима, а коју уз подршку општине Апатин негује УГ „Адам Беренц“.

Извор: Општина Апатин