ОРЕЗИВАЊЕ КРОШЊИ У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ

У склопу реконструкције Главне улице румски „Комуналац“ кренуо је данас са акцијом орезивања стабала. Орезивањем ће бити обухваћено нешто преко 160 стабала у делу Главне улице од Партизанске до Змај Јовине улице.

Овако свеобухватна акција уређења градских крошњи последњи пут је изведена пре 12 година, изјавио је директор ЈП „Комуналац“ Драган Панић.

„Данас смо започели акцију, орезали смо 8 стабала и наредних неколико дана наше екипе ће бити на терену како би се посао завршио у уговореном року. Крошње ће поново, да тако кажем, добити форму, а један од разлога за акцију је и новопостављена јавна расвета, која је на појединим местима дубоко „скривена“ у крошњама дрвећа и тек након орезивања добиће се максималан ефекат осветљења улице“, рекао је Панић.

Директор „Комуналца“ је подсетио да је ово јавно предузеће раније већ посекло пет или шест стабала у центру града која су била болесна или оштећена, али и да је у плану нова садња дрвећа.

„На свим местима, која су предвиђена планом уређења, поново ће бити засађена нова стабла. Такође, у току орезивања у случају да Општинска комисија процени да је неко стабло небезбедно, издаће налог и ми ћемо га посећи и засадити ново дрво“, поручио је Панић.

Извор: Општина Рума