ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“: ПРИЗНАЊЕ ЗА ШКОЛСКИ САЈТ И ЕВРОПСКА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА ЗА ПРОЈЕКАТ LITERATE TWINNERS

На завршној свечаности манифестације „Дани информатике у школама Војводине 2021”, која је онлајн одржана на новосадском Факултету за економију и инжењерски менаџмент, уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине-националне заједнице, наша школа добила је награду за одличан школски сајт.

„Током година мењале су се Веб технологије, при чему је наш сајт константно пратио Веб трендове и из године у годину мењао свој изглед и бивао унапређен новим функцијама, а истовремено је растао и број страница/чланака на сајту. Захваљујем се наставницима и стручним сарадницима који су својим чланцима допринели богаћењу школског сајта. Наша школа је друга са територије општине која је добила ово признање. Децембра 2018. године за најбољи сајт је проглашен сајт ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин“, са поносом истиче директор школе Саша Петровић, истовремено и аутор/дизајнер веб сајта.

Иначе, „Дани информатике у школама Војводине“ је манифестација која је резултат иницијативе потекле од Центра за развој и примену науке, технологије и информатике на међународним симпозијумима „Технологија, Информатика, Образовање – за друштво учења и знања”. Уз подршку ресорног Покрајинског секретаријата прва манифестација  је успешно реализована 2005. године. Целокупна активност је дала нове резултате и подстицаје у правцу унапређивања образовања у Војводини и оцењена веома високом оценом у просветној јавности као и од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управи и националне мањине-националне заједнице. 

LITERATE TWINNERS пројекат је трајао од јануара до јуна 2021. На овом пројекту „Ђурина“ школа је сарађивала са 17 партнера из 7 различитих земаља и то су, поред нас, биле Турска, Португалија, Шпанија, Хрватска, Азербејџан и Тунис. Најбитнија чињеница је што је у оквиру пројекта учествовало 167 ученика.

Извор: Општина Ковин