ОСМА ИНВЕСТИЦИЈА У ИНЂИЈИ: ПОТПИСАН УГОВОР СА КОМПАНИЈОМ „МИКОМ“

Да Инђија оправдава епитет најатрактивније локације за инвестирање у Србији показује и данашње потписивање купопродајног уговора земљишта у североисточној индустријској зони са срспком компанијом „Миком“ из Новог Сада. На површини од 6 хектара инвеститор планира производњу индустријских смештајних контејнера који се могу виђати на градилиштима и граничним прелазима. Према плану, посао у првој фази пронаћи ће 150 радника.

Према речима власника компаније Караћ Мирка, целокупна производња биће намењена извозу. Посао ће у првој фази пронаћи 150 радника а укупна површина објекта износиће 12 хиљада квадрата.

Тражећи место за проширење своје производње, Караћ је истакао да је најбоље услове пронашао у Инђији.

„Очигледно локална самоуправа има јасну концепцију шта нама домаћим привредницима треба а то је првенствено уређена индустријска зона и економски услови који су нама прихватљиви“.

Почетак изградње производног погона очекује се врло брзо тако да ће у првој половини следеће године 150 Инђинчана имати прилике да пронађу ново запослење.

У последње две године потписано је 8 нових инвестиција. Само од продаје земљишта компанији „Миком“ у општински буџет се слило нешто више од 30 милиона динара.

Председник општине Владимир Гак изразио је задовољство што се још један домаћи инвеститор одлучио да инвестира у Инђију.

„Ово је велика ствар за општину Инђију јер представља једини начин да се буџет општине опорави од свега онога што је затечено после 16 година владавине Демократске странке“.

Гак је додао да је Инђија лидер по привлачењу нових инвестиција јер је за само две године потписано 8 нових инвестиција, а то немају много веће општине и градови у Србији.

Компанија „Миком“ се 23 године бави индустријском прерадом метала са седиштем у Новом Саду.

Извор: Општина Инђија