ОСМИ ПУТ ЗРЕЊАНИН ДОМАЋИН ГРУПЕ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА “ИГРАЈМО ЗА 16”, УТАКМИЦЕ ОД 17. ДО 20. МАРТА

ОСМИ ПУТ ЗРЕЊАНИН ДОМАЋИН ГРУПЕ МЕМОРИЈАЛНОГ ТУРНИРА “ИГРАЈМО ЗА 16”, УТАКМИЦЕ ОД 17. ДО 20. МАРТА

Квалификациони турнир у малом фудбалу меморијала “Играјмо за 16”, посвећеног трагично страдалим радницима Радио-телевизије Србије у НАТО бомбардовању 1999. године, играће се и ове године у Зрењанину од 17. до 20. марта и на њему ће, као и претходних година, наступити осам екипа. 

 Зрењанин ће осми пут бити један од градова домаћина турнира и тим поводом јавности су се обратили помоћник градоначелника Симо Салапура, члан Организационог одбора турнира “Играјмо за 16” Светозар Станковић и чланови Организационог одбора у Зрењанину Никола Божовић и Миле Новаковић. Извучени су и парови првог – четвртфиналног кола турнира по којима ће у уторак, 17. марта, у хали спортова “Медисон”, у 10.00 часова састати Ватрогасно спасилачки батаљон – “Војвода Степа”, а у 11.00 часова ЈКП “Чистоћа и зеленило” – ФАМ Ботош. У среду, 18. марта, у исто време, али у “Кристалној дворани”, састају се Студентски дом Зрењанин – Градска управа Зрењанин, а у другом мечу НИС – ЈКП “Водовод и канализација”. Након тих утакмица жребом ће бити одређени парови полуфинала, а финални меч на програму је наредног петка, 20. марта, у 11 часова, у “Кристалној дворани”. Првопласирана екипа стиче право наступа 4. и 5. априла на турниру групе “Градови” у Београду, где ће јој противници бити Пожаревац и Врњачка Бања. Финале је 12. априла, у спортском центру “Вождовац”, уз директан пренос на РТС-у.

У протеклих седам година на турниру у Зрењанину одиграно је педесет утакмица и учествовало је 17 екипа са више од 350 такмичара. Екипа која представља Зрењанин на завршном турниру редовно оправдава епитет да долази из “града спортова” и оставља снажан спортски и фер-плеј утисак. Помоћник градоначелника Симо Салапура нада се да ће тако бити и ове године.
“У низу великих и значајних спортских манифестација које организујемо у нашем граду, ова заузима посебно место и част нам је што се Зрењанин налази међу десет градова који на овакав начин негују сећање на страдале раднике РТС-а. Ово је, пре свега, меморијал, такмичење није у првом плану, већ пре свега сећање и на раднике РТС-а и на све жртве НАТО бомбардовања 1999. године“, казао је Салапура и захавлио се и Дописништву Радио-телевизије Србије у Зрењанину, свим медијским кућама које се солидаришу с овом акцијом, учесницима, екипама и институцијама које су дале допринос организацији турнира.

Под слоганом “Опростићемо, ако будемо могли, а заборавити само ако нас не буде више било”, већ двадесет једну годину, на иницијативу запослених у РТС-у, а у знак сећања на колеге, организује се Меморијални турнир у малом фудбалу, а у Београду и у другим спортовима, у којима учествују сениори, јуниори и даме. Члан Организационог одбора турнира Светозар Станковић, некадашњи истакнути рукометни голман зрењанинског “Пролетер-Нафтагаса”, каже да Зрењанин умногоме предњачи у организацији и приступу овом турниру, на ком ће ове године наступити око 250 екипа из Србије, али и иностранства.
“Долази нам десет екипа из дијаспоре, колега новинара из Словеније, Македоније, Црне Горе и две телевизије из Минхена и Дордрехта у Холандији, као и Радио-телевизије Републике Српске. Повод је тај злочин и погибија 16 радника РТС-а, али кроз овај турнир и мисију која траје током два ипо месеца у години, евоцирају се успомене на све погинуле у НАТО бомбардовању”, навео је Станковић.

Никола Божовић истакао је да је на турниру најважније учествовати, јер се на овакав начин поштују жртве НАТО бомбардовања и погинули радници РТС-а и изразио задовољство што је спортски Зрењанин прихватио да буде међу првих осам градова који су организовали турнир ван Београда.
“Очекујем да осми турнир у нашем граду, који почиње 17. марта, буде још успешнији него досадашњи, имамо осам квалитетних екипа, а наши победници увек постижу и запажене резултате у Београду”, казао је Божовић. 

 Подршку турниру дају и Спортски савез града Зрењанина, Јавна установа “Спортски објекти”, Канцеларија за младе града Зрењанина, организација Црвеног крста и фудбалска судијска организација.

Извор: Град Зрењанин 

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: