ОСНОВА ШКОЛА „ЈОВАН ДУЧИЋ“ ИЗ КЛЕКА ПОБЕДНИК РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ЕКО – КВИЗА „ПРЉАВО ИЛИ ЧИСТО-НИЈЕ ИСТО“ ОДРЖАНОМ У ВРШЦУ – НАШ ГРАД ДОМАЋИН КВИЗА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Град Зрењанина и ЈКП „Чистоћа и зеленило“ организовали су током марта пети по реду еко – квиз под називом „Прљаво или чисто-није исто“ за ученике од петог до осмог разреда, а на републичком такмичењу одржаном пре неколико дана у Вршцу победник је Основа школа „Јован Дучић“ из Клека.

У финалном такмичењу учествовале су и Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Избишта – Вршац, „Павле Савић“ из Београда и „Момчило Настасијевић“ из Горњег Милановца.
 Како правила квиза налажу и будући да је овогодишњи победник Основна школа „Јован Дучић“ Клек,  домаћин републичког такмичења идуће године биће Град Зрењанин и ЈКП „Чистоћа и зеленило“  Зрењанин.

Иначе, ове године на подручју Зрењанина и насељених места у еко – квизу учествовала је 21 школа, а квалификације, полуфинале и финале су се одвијале током марта у Кристалној дворани.
 Циљ овог едукативног и забавног квиза јесте подизање нивоа свести основаца на територији града Зрењанина и свих насељених места која припадају граду, о важности еколошког бонтона и усвајање лепих и корисних навика. Посебно је важно што такмичари из године у годину показују све боље знање и веће интересовање за екологију.

Идејни творац такмичења је Градска чистоћа Београд, а Горан Васић из службе за едукацију и информисање из тог предузећа указао  је да је основни циљ да деца уче своје старије о рециклажи.

Извор: Град Зрењанин