ОСНОВЦИ ИЗ МОКРИНА, ПОБЕДНИЦИ КВИЗА “МОЈА КИКИНДА, ОТКРИЈМО ГДЕ ЖИВИМО”

Екипа ОШ “Васа Стајић” из Мокрина, победник је шестог по реду циклуса квиза “Моја Кикинда, откријмо где живимо”. У великом финалу супротставиле су им се екипе ОШ „Славко Родић“ из Банатског Великог Села, ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Јован Поповић“. Квиз и креативна друштвена игрица проистекли су из истоименог пројекта чији је аутор професор географије Мирослав Грујић. Победничкој екипи и финалистима награде је уручио и честитао Никола Лукач, градоначелник Кикинде. Он и његови сарадници присуствовали су квизу, који је и овога пута организовала Канцеларија за младе. Честиткама се придружила Милена Живков, чланица ГВ за образовање и културу:

-Ово је заиста јако леп квиз, а сви смо нешто ново научили о нашем граду. Честитам победничкој екипи, свим учесницима и организаторима- рекла је она. Координаторка Канцеларије за младе, Андреа Арнуш, подсетила је да је одржавање квиза, због епидемиолошке ситуације, више пута морало да се одложи. Школе финалиста добили су по један телевизор, а такмичари победничке екипе ЈБЛ блутут звучник. Да су у финалу, али и полуфиналу и четвртфиналу ученици 13 основних и средњих школа показали изузетно знање о Кикинди и њеним селима потврдио је Мирослав Грујић, идејни творац квиза:

-Изузетно сам задовољан знањем ученика у финалу, али и ранијим круговима “Моја Кикинда, откријом где живимо”. Нијансе су одлучивале које ће екипе догурати до финала. Коначно смо дошли до тога да наша деца пуно ствари знају о Кикинди- констатовао је Грујић и додао да ће због короне изостати традиционална наградна екскурзија за све финалисте. Неда Ибрајтер, чланица победничке екипе ОШ “Васа Стајић”, признала је да су се доста дуго припремали. Рекла је и да њихов тим добри ђаци и да им није било тешко да се наоружају знањем.

Извор: Град Кикинда