OSNOVNA ŠKOLA U GOSPOĐINCIMA DOBILA NA POKLON DEVET KOMPLETA NOVIH RAČUNARA

Organizacija Rotary Internacional okuplja u celom svetu preko 1 milion i 200.000 lidera u svojim profesijama.

 Paul Harris ugledni advokat iz Čikaga,   je davne 1905 sa nekoliko svojih prijatelja uspešnih i poslovnih ljudi iz raznih oblasti osnovao ovu humanitarnu organizaciju.

Polio Plus je najmasovniji projekat Rotarija koji je usmeren na iskorenjivanje poliomijalitisa u svetu, zaštitu dece od pet drugih smrtonosnih dečijih bolesti.

Ovaj program može se smatrati najvećim humanitarnim projektom koji je svet ikada video.

Kako u celom svetu, tako i kod nas u mnogim gradovima Srbije, postoje Rotary clubovi koji okupljaju poslovne profesionalne lidere, koji dobrovoljno posvećuju svoje vreme da pomognu drugima u svojim zajednicama.

Osnovnu školu u Gospođincima, danas su posetili članovi Rotary cluba iz Berna-Švajcarska i Daniela i Veselin Ćesarov. 

Tom prilikom uručili su direktoru škole Darku Vraneševiću devet kompleta novih računara, kojima će biti opremljen kabinet za informatiku i računovodstvo.

Direktor škole se biranim rečima zahvalio donatorima, i u svom obraćanju istakao je koliko će ova donacija značiti učenicima i zaposlenima škole.

Nakon zvaničnog dela, učenici su za donatore iz Berna i goste iz Beograda i Zrenjanina, koji su sa njima prisustvovali prilikom uručenja donacije organizovali priredbu.

Za vojvodjanske.rs: M. Živković