ОСНОВНА ШКОЛА У КУЦУРИ ЗА ОСАМ ДАНА ДОБИЛА НОВИ КРОВ

Ђаци Основне школе „Братство – јединство“ из Куцуре вратили су се данас у учионице након непланиране седмодневне паузе у настави изазване хаваријом на згради објекта, када је снажна олуја одувала кров. Само осам дана било је потребно да се на школу постави нови кров, захваљујући агилности Покрајинске владе и општине Врбас. Предраг Ројевић, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, обишао је данас Основну школу у Куцури и уверио се на лицу места како је све урађено.

„Како смо и обећали, за само осам дана успели смо да изградимо нов кров. За само осам дана 367 деце из Куцуре може поново да иде на наставу. Радове смо извели уз велику подршку и разумевање председника Покрајинске владе Игора Мировића. Захваљујући његовој посвећености, успели смо да обезбедимо седам милиона динара и да у рекордном року организујемо извођење радова. Извођачи су у најкраћем могућем року обавили добар посао и на радост свих родитеља, просветних радника и ученика из Куцуре, часови могу да се наставе.

Општина Врбас годинама уназад, самостално и уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе, улаже огромна средства у реконструкцију и модернизацију школа и вртића у свим насељима на територији општине Врбас. Пре две године смо, уз подршку Покрајинске владе инвестирали три милиона динара у реконструкцију тоалета у ОШ ‘Бранко Радичевић’ у Равном Селу. Прошле године смо уложили више од 176 милиона динара да од темеља до крова реконструишемо и енергетски унапредимо вртиће ‘Полетарац’ и ‘Бубица’, и школу ‘Светозар Милетић’, чиме смо обезбедили услове за квалитетније образовање и боравак за око 1.200 деце из општине Врбас. Такође, реконструисали смо и тоалете у Гимназији ‘Жарко Зрењанин’. У буџету општине Врбас за 2023. годину за функционисање основног образовања предвиђено је 125,2, средњег 42, и за предшколско васпитање 360 милиона динара“, рекао је приликом посете школи у Куцури Ројевић.

Директорка Основне школе „Братство – јединство“ Сенка Мученски изразила је задовољство због брзог повратка ученика у школске клупе, због чега че и брзо бити надокнађено све пропуштено у настави. „Добили смо сагласност Покрајинског секретаријата за образовање да непланирану паузу надокнадимо кроз посебан ангажман током радних дана и две радне суботе, тако да ћемо већ до краја квартала све пропуштено одрадити. Замењено је око 1.000 квадратних метара крова на целој школској згради, затим на део на фискултурној сали, као и кров на ходнику који спаја ова два велика дела. Такође, санирани су и прозори који су поломљени падом једне од греда. Хвала Покрајинској влади, општини Врбас и фирми која је изводила радове на веома ефикасном деловању које нам је обезбедило да брзо наставимо са наставом“, рекла је Сенка Мученски.

Извор: Општина Врбас