„ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ КОЈЕ СУ МЕЊАЛЕ СВЕТ“

Удружење грађана Женски центар „Хоризонт“, у сарадњи са Color Media Communications, организоваће у уторак, 10. септембра, интерактивну изложбу „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“, на Тргу Николе Пашића тачно у подне.

„Пројекат ‘Особе са инвалидитетом које се мењале свет’ спроводи компанија Color Media Communications, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за људска и мањинска права и амбасада страних држава у Београду. Током 2019. изложба ће гостовати у шест градова широм Србије, а Врбас је трећи по реду град домаћин. Посетиоци ће бити у прилици да се информишу о познатим особама које су упркос озбиљним хендикепима, успеле да истрају у својим идејама и наумима, као и да уживају у звуцима виолине Теодоре Деспотовић, ученице 7. разреда ОШ ’20.октобар’ из Врбаса“, саопштили су организатори изложбе. 

Истога дана у 18.00 часова, у Куцури, ЖЦ „Хоризонт“ ће организовати и трибину под називом „Жене живе и на селу“. Кампања ‘Жене живе и на селу’, чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је симболично 08. марта 2019. године, статусном конференцијом одржаном у Дому Народне Скупштине РС. Ова кампања спроводи се под покровитељством председнице Народне Скупштине, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, министарке без портфеља, задужене за демографију и популациону политику, и Канцеларије за људска и мањинска права. Трибина ‘Жене живе и на селу’ у Куцури је осма по реду у 2019. години“, најављено је из ЖЦ „Хоризонт“.

Извор: Општина Врбас