OSTANI KOD KUĆE UZ FONDACIJU DANILO KIŠ

I za ovu nedelju kulture u uslovima ograničenog kretanja i vanrednog stanja, od 20. do 24. aprila 2020. godine, pripremili smo vam, u saradnji sa mentorima i polaznicima radionica Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, na Facebook stranici Fondacije raznovrstan kulturni program – online. Linkove do video snimaka na Youtube kanalu Fondacije objavljivaćemo od ponedeljka do petka u uobičajenim terminima radionica, navodi subotica.info.

Ponedeljak: Radionice ličnog razvoja: „Fleksibilnost, promene i navike“

Ponedeljkom radimo na ličnom razvoju i jačanju svojih kapaciteta. Ovog ponedeljka, 20. aprila, bavimo se fleksibilnošću kao temom.

Video predavanje pod nazivom „Fleksibilnost, promene i navike“ držaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka Radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba u organizaciji Fondacije.

Utorak: Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: “Kako doživeti pravi estetski utisak?”

U utorak, 21. aprila, dajemo vam na čitanje i analizu novi tekst pod nazivom “Kako doživeti pravi estetski utisak?” profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma u organizaciji Fondacije. Pozivamo vas da potom u nastavku teksta svojim komentarima učestvujete u filozofskoj online raspravi o pitanjima: Gde leži estetska vrednost?, Kako doživeti estetsku vrednost, tj. kako doživeti pravi estetski utisak?

Sreda: Kiš teatar predstavlja: Nataša Tutnjević – Individualna vežba: “Novinski članak – Blogerka”

U okviru programa „Kiš teatar predstavlja“ prikazujemo vam individualne vežbe, kao i kazivanja poezije polaznika pozorišnih radionica Kiš teatra, u organizaciji Fondacije.

U sredu, 22. aprila, Nataša Tutnjević, polaznica Kiš teatra na srpskom jeziku, uz mentorsku podršku Vladimira Grbića, voditelja ove pozorišne radionice za mlade, za sve ljude u samoizolaciji i ljubitelje pozorišta, osmislila je i snimila svoju individualnu vežbu na temu “Novinski članak – Blogerka”.

Četvrtak: Otvorena scena: Dora Mako peva “Moje proljeće” Jelene Rozge

U okviru programa “Otvorena scena” promovišemo mlade muzičar/ke Subotice.

U četvrtak, 23. aprila, imaćete tako priliku da poslušate pesmu “Moje proljeće” Jelene Rozge, u izvođenju Dore Mako, učenice 1. razreda Srednje muzičke škole u Subotici.

Petak: Književni klub: Online književno okupljanje

Petak je dan za književnost. Članovi Književnog kluba nastavljaju i ovoga petka, 24. aprila,  od 20 časova, sa radom na stilskim vežbama, online.

Video o uvodnom delu stilskih vežbi možete pronaći na Facebook stranici i Youtube kanalu Fondacije.

Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljne informacije.

U zavisnosti od pristiglih radova, možda vas iznenadimo još nekim zanimljivim sadržajima.

Pišite nam o tome šta bi ste još želeli od sadržaja, kako možemo da vam pomognemo, te ukoliko želite i vi da učestvujete u nekom od naših programa, javite nam se na adresu: office@danilokis.rs, putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/fondacija.danilokis/ , a pozivamo vas i da nas zapratite na Instagramu: @fondacija_danilokis

#ostanikodkuće

Izvor: subotica.info