ОСВАЈАЧИМА ЕВРОПСКИХ МЕДАЉА ПРИЗНАЊЕ ОПШТИНЕ

Рукометашице инђијског Железничара Софија Жак и Јована Аврамовић, и атлетичар атлетског клуба Инђија Милош Малешевић примили су од председника општине Инђија Владимира Гака плакету и картицу са новчаним износом од 30 хиљада динара као награду и признање за освојене медаље на европским такмичењима за репрезентацију Србије.

Наиме, Малешевић је освојио бронзу на првенству Европе за јуниоре у дисциплини 3.000 метара, поставивши лични рекорд-08:16:68, док су се Аврамовићка и Жак окитиле златном медаљу на јуниорском првенству Европе одржаном у Бугарској.

Како је рекао председник Инђије Владимир Гак на свечаном пријему спортиста, пре три године је успостављена нова платформа развијања спорта иако су постојали више него бројни проблеми, наводивши да је најтежа ситуација била фудбалском клубу Инђија и женском рукометном клубу Железничар.

„Данас управо ова два клуба представљају нашу општину у најелитнијим такмичењима у држави и пример су одговорног рада и посвећености спорту“.

Честитајући младим спортистима на изванредном резултату, Гак је најавио још већа улагања у спорт и спортску инфраструктуру са надом да ће ти пројекти омогућити стварање све више спортиста и клубова који ће достојно представљати нашу општину и државу.

Додао је да је доласком Драгољуба Самарџића и Љубомира Ковачевића на чело Спортског савеза општине Инђија, ова организација добила нову енергију представљајући главне носиоце спортских активности и развоја спорта.

Признање за спортисте локална самоуправа је организовала заједно са банком Поштанска штедионица.

Извор: Општина Инђија